Taksistu patvaļības Rīgā turpinās: 10 eiro par iekāpšanu

CC0 / pxhere / Taksometrs
Taksometrs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atsevišķu taksistu alkatība nepārstāj izbrīnīt Rīgas iedzīvotājus: izrādījies, ka lētticīgos pasažierus ķer ne tikai lidostā.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Rīgas iedzīvotāji turpina dalīties neticamos stāstos par to, ka kļuvuši par uzņēmīgo taksistu upuriem, kuri nolēmuši nopelnīt uz tarifu "liberalizācijas" rēķina.

Šoreiz Rīgas pasažieru ostas rajonā atklātas taksometru mašīnas, kurās iekāpšana automobilī vien klientam izmaksās 10 eiro.

​"Kāpēc jūs domājat, ka lidostā ir kāda īpaša situācija ar takšiem? Lūk, pasažieru ostā gaidot kuģa pienākšanu rindā kārtojas pasugstinātas klases serviss ar iekāpšanas maksu 10€," dalās novērojumā Tālis Linkaits.

Lietotāji nevarēja neatzīmēt arī šīs taksometru formas nosaukumu Bombardir, kurš, spriežot pēc visa, pilnībā atbilst dotajam biznesa modelim.

​"Man patīk SIA nosaukums," atzīmē Igors Kasjanovs.

Tālāk, Tālis, turpinot tematu, raksta par to, ka rindā taksisti aktīvi cīnās par pasažieriem, lai aizvestu viņus uz Vecrīgu, saņemot par braucienu 10-15 eiro (Rīgas pasažieru osta atrodas apmēram piecu minūšu gājienā no Vecrīgas — red.).

Sociālo tīklu lietotāji pauda nesaprašanu par šādiem izcenojumiem un ne īpaši repzentablā autoparka vizuālo stāvokli.

​"Pilnīgs vāks… par šo jāatņem licence uz mūžu," pauž viedokli Andrejs Faibuševičs.

​​"​Traktorus transportēt sanāk lētāk. 0.80 eur/km," raksta Uldis Ķirsis.

​"Pasažieru ostā tie baltie takši visu kontrolē jau ļoti, ļoti ilgi, citi takši pat nemēģina iestaties rindā un ja ari kaut kur stāv uz prāmja pienākšanu, tad to problēmu risina ar pārrunām, lielākoties visi saprot. Tāds lūk tas bizness, bet nu pasažieru viņiem maz, tiešām maz," dalās ar novērojumu Aldis.

Atgādināsim, ka iepriekš jautājums par taksometru cenu "griestu" atcelšanu tika rosināts vairākkārt: "uzņēmīgo" taksistu ķepās nonāk ne tikai tūristi, bet arī vietējie iedzīvotāji.

Asa problēmas apspriešana notiek sociālajos tīklos. Piemēram, Facebook grupā, kura veltīta servisam un pakalpojumiem, zem publikācijas par "godīgiem taksistiem".

© Facebook / ГовнорынокPublikācija Facebook grupā
Публикация в группе Facebook - Sputnik Latvija
Publikācija Facebook grupā

 

Latvijas iedzīvotāji dalās dažādos stāstos par to, kā teju kļuvuši par viltīgo taksistu upuriem.

Piemēram, kāda Diāna P. raksta: "Kolēģe pagājušajā nedēļā paņēma lidostā taksometru ar tarifu 1,99 eiro/MINŪTE — te tev arī Purvciems par 43 eiro, un tas ir bez sastrēgumiem))) Tarifam pievērsa uzmanību, kad skaitītājs sāka griezties tā, ka skaitļus nevarēja saskatīt. Palūdza apturēt un izkāpa, vadītājs izteica rupjības. Tā kā jā, tur jābūt uzmanīgampat ne tūristam."

Taksistu patvaļību problēma aizripojusi pat līdz ministriem. Problēmas risināšanā iesaistījies Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs. Tiesa, viņu kāda iemesla pēc uztraukusi situācija tikai lidostā.

"Vēstulē atbildīgajām valsts institūcijām aicināju risināt "taksometru jautājumu" Rīgas lidostā, tas ir valsts reputācijas, tūrisma attīstības un investīciju piesaistīšanas jautājums," uzrakstīja Twitter Rinkēvičs.

Beigās, pirms pāris dienām, kļuva zināms, ka Latvijas Satiksmes ministrija solījusi tikt skaidrībā ar problēmu un šobrīd strādā pie izmaiņām normatīvajos aktos.    

Ziņu lente
0