Politika

Pabriks nosauca Ušakovu par "Kremļa politiķi"

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiroparlamenta deputāts iepriekš pārliecina Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni neuzticēt "Saskaņai" Ministru Kabineta veidošanu.

RĪGA, 28. jūnijs – Sputnik. Eiroparlamenta deputāts no Latvijas Artis Pabriks uzstājies pret sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu priekšgalā, dalību valdībā.

Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks - Sputnik Latvija
Politika
Pabriks gatavs sanaidot NATO un Krieviju spēcīgas Latvijas labad

Pabriks jau iepriekš pārliecina Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni neuzticēt "Saskaņai" Ministru Kabineta veidošanu, neskatoties uz tās augsto reitingu. Intervijā Neatkarīgajai Rīta Avīzei eiroparlamentārietis paziņoja par "varas nodošanas draudiem Kremļa politiķu rokās", raksta "Parlamentskaja Gazeta".

Pēdējās Saeimas vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja "Saskaņa", taču uzskata dēļ par partijas "piederību Kremlim" to nelaiž valdošajā koalīcijā un neiesaista valdības veidošanā.

Artis Pabriks ir pazīstams ar savu ārkārtēji negatīvu attieksmi pret Krieviju. Iepriekš viņš vadīja Latvijas Aizsardzības ministriju, pēc tam arī Ārlietu ministriju. Turklāt viņš neslēpj savu simpātiju pret SS Latviešu leģiona veterāniem – 2013. gadā viņš paziņoja, ka Latvija kopš "1940. gada priecājas par vācu zābaku" savā teritorijā.

Sestajā oktobrī Latvijā notiks kārtējās Saeimas vēlēšanas. Par "Saskaņas" premjerministra amata kandidātu apstiprināts bijušais izglītības un ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Ziņu lente
0