FIFA noraida apgalvojumus par dopingu Krievijas futbola izlasē

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasFutbolbumba un cepurīte PČ atribūtikas veikalā
Futbolbumba un cepurīte PČ atribūtikas veikalā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas izlases uzvarām 2018. gada Pasaules čempionāta grupas posmā Starptautiskā Futbola federācija pieprasīja veikt sportistu dopinga pārbaudi.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) noslēgusi izmeklēšanu jautājumā par Krievijas izlasi futbolā un pārkāpumus nav konstatējusi, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz FIFA sniegto informāciju.

Federācijas pārstāvji uzsvēra, ka plašas izmeklēšanas gaitā jautājumā par iespējamu dopinga lietošanu nav atrasts neviens pierādījums, kas liecinātu, ka Krievijas sportisti lietotu aizliegtas vielas.

Futbola fanu rīcība Maskavā aizkustinājusi visu pasauli - Sputnik Latvija
Video
Futbola fanu rīcība Maskavā aizkustinājusi visu pasauli

"FIFA veica rūpīgu izmeklēšanu, apgrieza katru akmeni. Ziņojumi par antidopinga likumdošanas pārkāpumiem no Krievijas futbolistu puses nav apstiprinājušies," — uzsvēra FIFA.

Federācijas izmeklēšana noritēja sadarbībā ar Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA), kas pieņēmusi Futbola federācijas slēdzienus.

Iepriekš britu medijos parādījās ziņas par to, ka organizācija noklusējot situāciju — Krievijas nacionālā komanda it kā esot lietojusi dopingu. Piemēram, izdevums The Telegraph klāstīja, ka Krievijas izlase demonstrējusi sliktus rezultātus pirms Pasaules čempionāta futbolā, bet Krievijas sportistu uzvaru sērija mundiālē, iespējams, esot skaidrojama ar to, ka Krievijā turpinot darboties "dopinga lietošanas sistēma".

Pasaules čempionāts futbolā norisinās 11 Krievijas pilsētās no 14. jūnija līdz 15. jūlijam. Pirmajos divos čempionāta mačos — ar Saūda Arābijas un Ēģiptes izlasēm Krievijas komanda izcīnīja divas uzvaras ar rezultātu 5:0 un 3:1.    

Ziņu lente
0