Krievijā ieteica Lietuvas prezidentei "pieslēgt politikai prātu un sirdsapziņu"

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель председателя Государственной Думы РФ Ирина Яровая
Заместитель председателя Государственной Думы РФ Ирина Яровая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes vicespīkere Irina Jarovaja uzskata, ka Lietuvas prezidente spēlē "viltus spēli", kurai nav nekāda sakara ar drošību, starptautiskām tiesībām un godīgas politikas noteikumiem.

RĪGA, 22. jūnijs – Sputnik. Krievijas Valsts domes vicespīkere Irina Jarovaja ieteica Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei "neindēt Lietuvas tautas dvēseli un sirdi ar melniem meliem un rusofobiju", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz politiķes oficiālo lapu.

Президент Литвы Даля Грибаускайте - Sputnik Latvija
Grībauskaite: Lietuva "ar sirdi un dvēseli" gatava Krievijas iebrukumam

Iepriekš Lietuvas līdere sniedza interviju vācu žurnālam Spiegel, kurā paziņoja par Baltijas republikas gatavību aizsargāties Krievijas armijas "invāzijas" gadījumā. Rietumu valstis, viņasprāt, nenovērtē Krieviju un izturas pret to pārāk maigi, turklāt "uzbrukuma" iespēja no Maskavas puses ir augsta.

Jarovaja paziņoja, ka Lietuvas prezidente spēlē "viltus spēli", kurai nav nekāda sakara ar drošību, starptautiskām tiesībām un godīgas politikas noteikumiem.

"Sekojot alegorijām, ko izvēlējusies Grībauskaites kundze, viņai kā prezidentei nevajadzētu indēt Lietuvas tautas dvēseli un sirdi ar melniem meliem un rusofobiju, bet gan derētu pieslēgt sirdsapziņu un prātu saprātīgai politiskajai domāšanai un uzvedībai," — teikts vicespīkeres paziņojumā.

Jarovaja uzsvēra, ka, atšķirībā no Lietuvas līderes, Krievijas tauta augstu vērtē mieru un draudzību un "nekad nezaudēs atmiņu par to, ka padomju daudznāciju tauta aizstāvēja pasauli no fašisma."

Lietuvas prezidente ir pazīstama ar saviem pret Krieviju vērstiem izteikumiem un Maskavas kritiku. Politiķe vairākkārt apgalvojusi, ka Krievija "apdraud" Baltijas valstis. Atbildot uz to Maskavā vairākkārt teica, ka Krievija nekad nevienam nav uzbrukusi un negrasās uzbrukt.

Ziņu lente
0