Liela Latvijas DUS krāpusies ar dīzeļdegvielu

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasТопливораздаточная колонка на автозаправочной станции
Топливораздаточная колонка на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas DUS importējusi no ārvalstīm dīzeļdegvielu, pārdevusi to ar uzcenojumu, taču nodokļus nav maksājusi.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Kāds degvielas uzpildes staciju tīkls Latvijā pieķerts par krāpšanos dīzeļdegvielas tirdzniecības jomā. Budžetam nodarīts zaudējums vairāk nekā 400 tūkstoši eiro – tādā apmērā uzņēmums nav nomaksājis pievienotās vērtības nodokli (PVN), vēsta rus.tvnet.lv.

Izmeklēšanas dati liecina, ka noziedzīgajā shēmā iesaistīts Latvijā strādājošs uzņēmums ar plašu DUS tīklu un 2017. gada beigās reģistrēts uzņēmums, kas saņēmis licenci degvielas vairumtirdzniecībai un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) atļauju PVN īpašā režīma pielietošanai importa darījumos.

Degvielas cena - Sputnik Latvija
Degvielas tirgotāji Latvijā pamanot, ka viņiem izvirzīts boikots, apvainojās

Kopš 2018. gada sākuma šī kompānija ievedusi Latvijā un laidusi apgrozībā vairāk nekā divus tūkstošus tonnu dīzeļdegvielas. Kompānijai bija jāiemaksā valsts budžetā PVN vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā, taču bija pārskaitīti tikai divi tūkstoši. Kompānija izmantoja tipisku shēmu nodokļu nenomaksāšanai – PCN nomaksa tika uzlikta fiktīvam uzņēmumam.

2018. gada maijā tika ierosināts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas organizētā grupā. Jūnijā tā ietvaros notika 22 kratīšanas iesaistīto personu dzīves vietās un ofisos Rīgā, Rīgas rajonā un Rēzeknē. Izmeklēšanas darbības notika arī Igaunijā.

Aizdomās turamā statuss šajā lietā piešķirts vienam cilvēkam, pret viņu pielietots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Ziņots, ka iepriekš šis cilvēks jau izcietis sodu.

Ziņu lente
0