Drošības policijai jauns nosaukums

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais iestādes nosaukums ir Valsts drošības dienests.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Saeima atbalstījusi likuma grozījumus par valsts specdienestiem, kuri paredz Drošības policijas (DP) nosaukuma mainīšanu uz Valsts drošības dienestu, tiek ziņots Saeimas mājaslapā.

DP ir viena no trim valsts drošības iestādēm, kura nodarbojas ar izlūkošanu, valsts konstitucionālās kārtības aizsardzību, ekonomiskās drošības nodrošināšanu, valsts noslēpuma sargāšanu, terorisma apkarošanu, valsts augstāko amatpersonu aizsardzību un pirmstiesas izmeklēšanu.

Latvijas Drošības policija - Sputnik Latvija
"Varbūt uzreiz VDK?". Sociālajos tīklos skan joki par DP jauno nosaukumu

DP nosaukums izmainīts, lai tas atbilstu Eiropas un demokrātisko valstu iekšējās drošības iestāžu nosaukumu vairumam un neizraisītu asociācijas ar funkcijām, kuras ikdienā pilda policija.

IeM iepriekš piedāvāja izmainīt iestādes nosaukumu uz Nacionālās drošības dienestu. Taču, kā skaidroja DP un Satversmes aizsardzības biroja (SAB) pārstāvji, nacionālās drošības iestāde ir viena no SAB struktūras apakšvienībām, kura nodarbojas ar valsts noslēpuma aizsardzību. tādēļ, lai izvairītos no pārpratumiem, un, ņemot vērā ārvalstu praksi, viņi piedāvāja pārdēvēt DP Valsts drošības dienestā.    

Ziņu lente
0