Politika

Mediji uzzinājuši, kā Tramps kritizējis kolēģus G7 samitā

© Ludovic MARIN / AFPОтпечаток пальца французского президента Эммануэля Макрона на руке президента США Дональда Трампа после того, как они обменялись рукопожатием во время двусторонней встречи на саммите G7 в Шарлеоике, Квебек, Канада. 8 июня 2018
Отпечаток пальца французского президента Эммануэля Макрона на руке президента США Дональда Трампа после того, как они обменялись рукопожатием во время двусторонней встречи на саммите G7 в Шарлеоике, Квебек, Канада. 8 июня 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps skarbi vērsies pie Francijas prezidenta, Japānas premjerministra un Eiropas Komisijas vadītāja.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps "Lielā septītnieka" (G7) samitā nācis klajā ar kolēģiem adresētiem skarbiem izteikumiem, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu Wall Street Journal.

Preses izdevums vēsta, ka ASV vadītājs brīdinājis Francijas prezidentu Emanuelu Makronu par to, ka "visi teroristi atrodas Parīzē", bet Eiropas Komisijas vadītāju Žanu Klodu Junkeru nodēvējis par "cietsirdīgu slepkavu".

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Buzzfeed: G7 līderu samitā Tramps paziņojis, ka Krima pieder Krievijai

Skarbā frāze Francijas prezidentam tika izteikta diskusijā par situāciju Irānā un terorismu. Baltais nams un Elizejas pils atteikušies komentēt šo informāciju, norādīja Wall Street Journal.

Savukārt skarbais epitets Junkeram tika veltīts, apspriežot soda naudas, ko Brisele piespriedusi amerikāņu tehnoloģiskajām kompānijām miljardiem dolāru apmērā. Tramps bija neapmierināts ar to, ka viņam nav iespējas organizēt tiešas pārrunas ar Vāciju un Franciju, apejot Eiropas Komisiju.

WSJ informācijas avoti Eiropas valstu diplomātiskajās aprindās pastāstīja arī par ASV prezidenta kritiku, ko viņš veltīja Japānas premjerministram Sindzo Abe, apspriežot migrācijas problēmas Eiropā.

"Sindzo, jums šīs problēmas nav, taču es varu nosūtīt jums 25 miljonus meksikāņu, un jūs ļoti ātri paliksiet bez darba," – paziņoja Tramps.

Izdevuma sarunbiedri atklāja, ka kolēģiem nav izdevies pārliecināt ASV vadītāju mainīt viedokli vairākos nozīmīgos jautājumos, piemēram, par preču importa tarifiem, migrāciju un terorisma apkarošanu. Galu galā samita noslēgumā partneru starpā bija jūtama vilšanās par to, ka vienam otru pārliecināt nav iespējams.

G7 samits notika 8.-9. jūnijā Kvebekas provincē Kanādā.

Ziņu lente
0