Atbilde Trampam: Ķīna ievieš nodevu precēm no ASV

© AP Photo / Andy Wong Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года
Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnā ar nodevu apliktas tādas preces, kā lauksaimniecības produkcija, automašīnas, ķimikālijas un medicīniskās iekārtas.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Ķīnā vairāk nekā 650 precēm no ASV tiks noteikta 25% muitas nodeva, piektdien informēja Ķīnas Tautas Republikas Finanšu ministrija, vēsta Sputnik Baltkrievija.

ASV un ES karogi - Sputnik Latvija
ES nolēmusi piekāpties ASV tirdzniecības karā un palīdzēt cīņā pret Ķīnu

ASV noteikušas importa nodevu 25% apjomā precēm no Ķīnas 50 miljardu dolāru apmērā gadā – aptuveni 10% Ķīnas eksporta uz ASV. Ķīna šādu lēmumu uzskata par tuvredzīgu un kaitīgu abām pusēm. Valsts apsolīja veikt simetriskus atbildes pasākumus.

"ĶTR Valsts padomes Muitas tarifu komiteja pieņēmusi lēmumu noteikt importa nodevu 659 precēm, kas tiek ievestas no ASV," – vēsta resors.

Paziņojumā atzīmēts, ka ar nodevu aplikto preču apjoms sastāda aptuveni 50 miljardus dolāru. 545 produktiem (aptuveni 34 miljardu dolāru apmērā) nodeva stāsies spēkā jau 6. jūlijā.

Ar nodevu apliktas tādas preces no ASV, kā lauksaimniecības produkcija, automašīnas, ķimikālijas un medicīniskās iekārtas un citas preces.

ĶTR Finanšu ministrija paziņoja, ka ASV lēmums pārkāpj Pasaules tirdzniecības organizācijas noteikumus, kā arī apdraud Ķīnas valsts intereses.

Ziņu lente
0