Putins: Krievijai ir jāaizsargā tautieši Baltijā, nepasliktinot viņu stāvokli

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankas"Tiešā līnija" ar Vladimiru Putinu 2018
Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents noraidīja ierosinājumu ieviest sankcijas pret Latviju, jo uzskata to par neproduktīvu.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Krievijai ir jāturpina darbs Baltijas valstīs dzīvojošo tautiešu tiesību un interešu aizsardzības jomā, taču valsts izmantos pasākumus, kas nekaitēs cilvēku stāvoklim, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins tiešās līnijas laikā.

Sarunas laikā tiešajā ēterā prezidentam tika izteikts lūgums "veikt pasākumus pret Latviju", tostarp arī ar sankciju starpniecību, jo šajā valstī tiek aizliegtas mācības krievu valodā.

Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš - Sputnik Latvija
Riekstiņš: Latvija pilda savas saistības pret krievvalodīgajiem

"Līdzekļi, kas mums jāizmanto savu tautiešu interesēm, ir jābūt tādiem, lai nepasliktinātu viņu stāvokli. Tāpēc mēs esam iesaistījušies dialogā ar mūsu partneriem Eiropas Savienībā. Es ceru, ka galu galā viņiem būs kauns par to, ka viņi, pievēršot uzmanību cilvēktiesību pārkāpumiem aiz Eiropas Savienības perimetra, ļauj tik rupji pārkāpt ES teritorijā dzīvojošo cilvēku tiesības. Šis ir gadījums, par kuru mūsu tautā mēdz teikt, ka "svešā acī redz skabargu, bet savā baļķi nepamana," — teica Putins.

Krievijas prezidents atzīmēja, ka kaut kādu vienpusēju sankciju ieviešana "nepalīdz risināt problēmas, bet gan tikai padziļina". Jautājumā par tautiešu stāvokli Baltijas valstīs viņš norādīja: "Mēs par to pastāvīgi runājam, pievēršam tam Baltijas valstu, tostarp arī Latvijas valdības uzmanību".

​Īpaši Putins pieminēja jēdzienu "nepilsoņi", kas, pēc viņa teiktā, izdomāts Latvijā un Igaunijā, lai ierobežotu to teritorijā dzīvojošo cilvēku likumīgās tiesības. Putins piezīmēja, ka ir grūti iedomāties, ka mūsdienu civilizētajā sabiedrībā simtiem tūkstošu cilvēku pasludināti par nepilsoņiem.

"Tādas kategorijas par nav, starptautiskajos tiesību aktos tāda kategorija nav paredzēta. Ir pilsoņi, ir cilvēki ar dubultu pilsonību, bez pilsonības, taču jēdziens "nepilsoņi" nekad nav bijis. Tas ir sadomāts, izdomāts Baltijas valstīs, lai ierobežotu šajās teritorijās dzīvojošo cilvēku likumīgās tiesības," — teica valsts vadītājs.

Prezidents uzsvēra, ka Krievija uzstājīgi turpinās darbu šajā jomā, taču tā, lai nekaitētu cilvēkiem, kuri dzīvo šajās teritorijās, šajās valstīs.    

Ziņu lente
0