Smiekli par kara traģēdiju: Igaunijā nācis klajā komikss par Hitleru

© Sputnik / Вадим АнцуповKomikss "Hipsters Hitlers"
Komikss Hipsters Hitlers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igauņu izdevniecība laidusi klajā komiksu par tēmu, kuras izsmiešana civilizētā sabiedrībā tiek uzskatīta par sliktu toni: ebreju vajāšana, rasu jautājums, uzbrukums Padomju Savienībai utt.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Jūnija sākumā Igaunijas lielāko grāmatnīcu plauktos parādījās komikss "Hipsters Hitlers". Tas ir nedaudz mainīts amerikāņu mākslinieku Džeimsa Karra un Arhanas Kumaras oriģināla "Hipster Hitler" izdevums, pārtulkots igauņu valodā. "Jautro" komiksu par Ādolfu Hitleru, kurš atainots kā simpātisks jauns cilvēks "hipsteriskās" brillēs un apģērbā, Igaunijā laidusi klajā izdevniecība Kunst ("Māksla").

© Sputnik / Вадим АнцуповKomikss "Hipsters Hitlers"
Книга Хипстер Гитлер - Sputnik Latvija
Komikss "Hipsters Hitlers"

Grāmatnīcu tīkli piedāvā igauņu lasītājiem "pa jaunam" paskatīties uz stāstu par Hitleru. Reklāmas teksts klāsta, ka viņš "savā ziņā bija gadsimta hipsters".

© Sputnik / Вадим АнцуповKomikss "Hipsters Hitlers"
Книга Хипстер Гитлер - Sputnik Latvija
Komikss "Hipsters Hitlers"

Komiksā jautri aprakstīts ne tikai "hipsters" Hitlers, bet arī SS reihsfīrers Heinrihs Himlers, propagandas ministrs Jozefs Gebelss, Luftwaffe komandieris Hermanis Gērings un citi Trešā reiha vadoņi, kuru darbības viennozīmīgi novērtēja starptautiskais tribunāls Nirnbergā.

Gasparjans: ko Hitlers gatavoja pašiem igauņiem

Hitlera personības "popularizācijas" kampaņu Igaunijā savulaik komentēja pazīstamais vēsturnieks un politologs Armens Gasparjans. Viņš norādija, ka vācu nācijas fīrera politikas pielūdzēji Igaunijā varētu paplašināt savu redzes loku un izpētīt, kādus plānus viņu elks lolojis attiecībā uz igauņu tautas likteni pēc kara.

Hitlers plānoja lielāko daļu igauņu piespiedu kārtā izmitināt austrumos, bet pārējie kļūtu par beztiesīgiem kalpiem īsteni ārisko baueru fermās.

© Sputnik / Вадим АнцуповKomikss "Hipsters Hitlers"
Книга Хипстер Гитлер - Sputnik Latvija
Komikss "Hipsters Hitlers"

Mēģinājumi pārvērtēt secinājumus, pie kādiem cilvēce nonāca Otrā pasaules kara noslēgumā, nebūt nav nekāds jaunums. Līdztekus veselam baram dažnedažādu speciālistu, kuri raksta "alternatīvo vēsturi" pēc dažu valstu valdību pasūtījuma, kam ir nepatīkami pat domāt par PSRS ieguldījumu uzvarā pār hitlerisko Vāciju un tās sabiedrotajiem, pastāv arī mārketinga joma, kuras uzdevums ir reabilitēt hitlerismu, iekļaujot viņa ideoloģijas elementus sabiedrībā ar sadzīves priekšmetu un humora starpniecību.

"Hitleriskās zeķes" Polijā

Iepriekš jau vēstīts, kā Polijā, kas hitleriskā režīma darbību rezultātā zaudējusi aptuveni trīs miljonus iedzīvotāju, 73 gadus pēc padomju spēku uzvaras pār Trešo reihu, uzņēmēji sākuši ražot zeķes ar vācu nācijas fīrera attēlu.

Deniels Redklifs, Harija Potera lomas tēlotājs - Sputnik Latvija
Hitlera "Mein Kampf" vēl joprojām ļoti interesē lasītājus Latvijā

Poļu biznesmeņi nolēmuši mazliet nopelnīt uz Ādolfa Hitlera baismīgās personības rēķina. Uzņēmīgie poļi laiduši klajā zeķes, uz kurām stilistiski atainotas fīrera ūsiņas un matu šķipsna. Ļaunas mēles pat iedēvēja jaunās zeķes par "hitlerkām".

Lai potenciālajiem pircējiem nebūtu ne mazāko šaubu par to, kā ūsas un frizūra redzai uz zeķēm, poļu trikotāžas produkcijas jaunā līnija nosaukta par "Ādolfu".Skarpetki "Adolf".

Ziņu lente
0