"Varbūt uzreiz VDK?". Sociālajos tīklos skan joki par DP jauno nosaukumu

© Sputnik / Алексей ТихомировLatvijas Drošības policija
Latvijas Drošības policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu apmeklētāji ar humoru komentēja Drošības policijas jauno nosaukumu – organizāciju plānots pārdēvēt par Valsts Drošības dienestu.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Ideja par Latvijas Drošības policijas (DP) jauno nosaukumu radījusi Twitter lietotāju smieklus.

Daudzi konstatējuši, ka Valsts Drošības dienesta nosaukums sabalsojas ar struktūru no drūmās "okupācijas" pagātnes — Valsts Drošības komiteju (VDK).

​"Valsts drošības dienests… un kāpēc ne Valsts drošības komiteja? būtu taču pierastāk," — ironizēja pazīstamā latviešu publiciste Elita Veidemane.

​​"Tas ir pēc analoģijas aiz austrumu robežas. Tur arī komiteja pārdēvēta par dienestu," — pieļāva Ints Goze.

​​"Man abreviatūra DP patika labāk," — raksta Māris Ūdris ar mājienu par erotisko niansi.

​"Varbūt tad uzreiz par komiteju?" — retoriski vaicāja žurnālists Ivo Leitāns un paskaidroja: "Vismaz Mežviets saskarē ar medijiem uzvedās kā riktīgs čekas priekšnieks. Vismaz šodien. Varbūt nepatīk jaunais nosaukums."

​Abu struktūru līdzīgos nosaukumus un darba metodes atzīmēja arī Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins.

"No kā bēga, pie tā nokļuva. Latvijas Drošības policiju plāno pārdēvēt par Valsts Drošības dienestu. VDD. Gandrīz kā VDK. (Noskaidroju no pirmavota, tieši VALSTS, nevis nacionālās drošības dienests, kā to tulkoja portāli krievu valodā.)

Nu, lai jau būtu VDD… Metodes jau sen ir tādas pašas, it īpaši cīņa ar citādi domājošajiem. Cilvēkam, kurš pauž jebkādu viedokli, kas iziet ārpus biedra majora un Latvijas politiskā meistrīma izpratnes, ir jāsēž cietumā," — viņš uzrakstīja Facebook.

Iepriekš vēstīts, ka IeM iesniegusi Saeimā ierosinājumu mainīt Drošības policijas (DP) nosaukumu un turpmāk saukt to par Nacionālās drošības dienestu (NDD).

Taču vēlāk tika precizēts, ka otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija jau izskatījusi citu nosaukumu — Valsts Drošības dienests (VDD), un šis nosaukums apstiprināts.

Savu ierosinājumu IeM pamatoja ar nepieciešamību grozīt DP nosaukumu pret tādu, kas atbilstu iekšējās drošības dienestu nosaukumiem lielākajā daļā Eiropas un demokrātisko valstu un neasociētos ar pienākumiem, ko ikdienā veic policija.    

Ziņu lente
0