Labāko ceļu reitings: Latvija neiekļuva pirmajā simtniekā

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas ceļš
Latvijas ceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labākie ceļi pasaulē ir Apvienotajos Arābu Emirātos, sliktākie ir Mauritānijā, savukārt Latvija ieņem 107. vietu no 137 valstīm.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Sastādīts valstu saraksts ar sliktākajiem un labākajiem ceļiem pasaulē, saskaņā ar Globālās konkurētspējas indeksa 2017-2018 versiju.

Sarakstā iekļuva 137 pasaules valstis. Ceļu kvalitāte tika vērtēta skalā no viena līdz septiņiem, tomēr neviena valsts neieguva augstāko balli.

Дорожно-транспортное происшествие - Sputnik Latvija
Latvijā ir viens no sliktākajiem rādītājiem ES pēc avāriju skaita ar nāvējošu iznākumu

Vissliktākie ceļi izrādījušies Mauritānijā, kura saņēma precīzi divas balles. Tai seko Kongo Demokrātiskā Republika un Haiti, kuras saņēma 2,1 balli. Ceturtā un piektā vieta ir Madagaskarai un Gvinejai attiecīgi, abu valstu ceļus novērtēja 2,2 ballēs. Tālāk seko Jemena (2,3 balles), Paragvaja (2,4 balles), Ukraina (2,4 balles), Mozambika (2,5 balles) un Moldova (2,5 balles).

Par labākajiem reitingā atzīti Apvienotie Arābu Emirāti (6,4 balles), Singapūra (6,3 balles), Šveice (6,3 balles), Honkonga (6,2 balles), Nīderlande (6,1 balle), Japāna (6,1 balle), Francija (6 balles), Portugāle (6 balles), Austrija (6 balles), kā arī ASV (5,7 balles).

Latvija ieņēma 107. vietu, starp Gvatemalu un Peru. Eiropā ir tikai divas valstis, kurās ceļi ir vēl sliktāki, nekā Latvijā — Bosnija un Hercegovina un Rumānija. Salīdzinājumam — Lietuva ieņēma 37. vietu, savukārt Igaunija 38.    

Ziņu lente
0