"Yandex.Taxi" Latvijā tur aizdomās par informācijas vākšanu un spiegošanu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasАвтомобиль службы "Яндекс-такси".
Автомобиль службы Яндекс-такси. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji ir pārliecināti, ka Krievijas interneta serviss "Yandex.Taxi", kas nesen ienācis Latvijas tirgū, nodarbojas ar slēptu informācijas vākšanu.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Diskusija par interneta servisa Yandex.Taxi darbu Latvijā izraisījās sarunā par kaimiņu Igaunijas panākumiem.

Yandex.Taxi - Sputnik Latvija
Nepaiet ne diena: Yandex.Taxi serviss nokļūst Valsts valodas centra pārbaudē

Dienu iepriekš kļuva zināms, ka Igaunijas IT uzņēmums Taxify, ko pieņemts uzskatīt par Yandex.Taxi galveno konkurentu Latvijas tirgū, piesaistījis investīcijas 175 miljonu dolāru apmērā un plāno turpināt ekspansiju Eiropas un Āfrikas tirgū.

Investīciju lielāko daļu ienesa vācu autokoncerns Daimler AG. Patlaban Taxify tirgus vērtība sasniegusi miljardu dolāru.

Taču Twitter apmeklētāji no Latvijas sāka ironiski apspriest Taxify biznesa iespējamo izgāšanos sadursmē ar "Yandex.Taxi".

"Tūlīt Yandex taxi šitam vienradzim izslēgs gaismu,", — uzrakstīja Twitter apmeklētājs ar lietotājvārdu meh.

Uz viņa piezīmi atsaucās ar saviem odiozajiem paziņojumiem pazīstamais investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.

"Neatstāj sajūta, ka Yandex uzdevums ārpus Krievijas ir vākt dubulta lietojuma informāciju arī militāriem nolūkiem Krievijas militāristiem, citiem spiegiem un nagu maucējiem," — savus vērojumus klāsta baņķieris.

Pēc tam komentētāji gandrīz vienbalsīgi piekrita Ģirta Rungaiņa viedoklim.

"Viens no iemesliem, kāpēc nekad to Yandex Taxi lietot nesākšu," — rakstīja Kristaps Kaupe.

"Mani izbrīna, ka tas kādam nav acīmredzami," — savus apsvērumus atklāja lietotājs @kinokoyani.

Ar yandex tikai urlas un debīlie braukā, un kādas tur dažas rožas par taksistiem, un mašīnas aizvēsturiskas. Nēesi morāls kroplid, nebrauc ar yandex," — savas dziļās domas nolēma atklāt Janis Novickis (interpunkcija saglabāta – red.).

"Toties kādus bonusus piedāvā taksistiem. Neviens nestāv līdzi," — mēģināja iebilst apmeklētājs @DikembeSakamoto.

"Nu ja esi idiots un prodazhnaja shkura tad var," — viņam attrauca Janis Novickis.

Atgādināsim, ka šī gada martā Latvija kļuva par pirmo Eiropas Savienības valsti, kurā darbu sācis serviss "Yandex.Taxi". Kompānija nestrādā ar vadītājiem – tā sadarbojas ar taksometru parkiem un dispečeru dienestiem. Darbības sākumā servisam tika pieslēgti vairāk nekā 200 automašīnu no desmit taksometru parkiem – partneriem. Lietotājam nākas gaidīt mašīnu aptuveni 5 minūtes (vidējais rādītājs).

Taču jau pirmajā darba dienā Latvijā servisam parādījās neapmierināti klienti – viņi bija sašutuši par to, ka brauciena atskaites pienāk krievu valodā.

Ziņu lente
0