Romas pāvesta vizītes dienā Latvijā ieteikts izsludināt brīvdienu

© REUTERS/Max RossiLatvijas prezidents Raimonds Vējonis ar Romas pāvestu Francisku I tikšanās laikā Vatikānā 2017. gada 2. jūnijā.
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ar Romas pāvestu Francisku I tikšanās laikā Vatikānā 2017. gada 2. jūnijā. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zaļo un zemnieku savienība pievienojusies Latgales plānošanas reģiona lūgumam izsludināt par brīvdienu Romas pāvesta vizītes dienu Latvijā. Valsts budžetam tas varētu izmaksāt astoņus miljonus eiro.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Partijas ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aicinājis pasludināt par brīvdienu Romas pāvesta Franciska I vizītes dienu Latvijā.

"ZZS aicina noteikt brīvdienu 24. septembrī, dienā, kad Viņa Svētība pāvests Francisks vadīs Svēto Misi Aglonas bazilikā. Mēs, Zaļo un Zemnieku savienības frakcija, esam saņēmuši daudzus lūgumus, lai 24. septembri, kad pāvests vadīs Svēto Misi Aglonas bazilikā, noteiktu par brīvdienu. Esam jau aicinājuši Ministru prezidentu izskatīt šādu iespēju, lai ticīgajiem dotu iespēju piedalīties vēsturiskajā notikumā," — ziņoja Brigmanis savā lapā Facebook.

Iepriekš arī Latgales plānošanas reģions paziņoja, ka lūgs pasludināt par brīvdienu 24. septembri. Tolaik premjerministrs pauda viedokli, ka jautājums par brīvdienu Romas pāvesta vizītes dienā ir jārisina saskaņā ar darbinieku un darba devēju vienošanos, savukārt Ekonomikas ministrija informēja, ka viena svētku diena valsts budžetam rada zaudējumus 8 miljonu eiro apmērā.

Папа римский Франциск - Sputnik Latvija
Romas pāvests brauc uz Rīgu: cik maksā tikšanās ar pāvestu

Romas pāvesta vizīte Baltijas valstīs notiks 22.-25. septembrī, un Viņa Svētība apmeklēs arī Lietuvu un Igauniju. Plānots, ka pāvests piedalīsies ekumēniskajā dievkalpojumā Doma baznīcā, kā arī vadīs misi Aglonas bazilikā.

Rīgas dome plāno piešķirt līdzfinansējumu 233 232 eiro apmērā, lai sagatavotos Romas pāvesta vizītei. Šo līdzekļu lielākā daļa — 188 805 eiro tiks atvēlēti ēku remontam viesu uzņemšanai. Tiks izremontēts arī Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcas ēku komplekss un Svētā Jēkaba katedrāle.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis uzaicināja Romas pāvestu apmeklēt Latviju valsts simtgades svētkos jau 2016. gadā, kad valstī ar oficiālu vizīti ieradās Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins, bet pēc tam atkārtoja ielūgumu tikšanās laikā, kad apmeklēja Vatikānu pērnvasar. Vizītes datums kļuva zināms šī gada martā.    

Ziņu lente
0