Vienkārši negrib strādāt: Latvijā nabadzību saista ar slinkumu

© Foto : pixabay / ales_kartalTrūkums un nabadzība
Trūkums un nabadzība - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
SKDS dati liecina: tikai trešā daļa iedzīvotāju Latvijā nepiekrīt tam, ka viens no nabadzības galvenajiem iemesliem ir nevēlēšanās strādāt.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka Latvijas iedzīvotāji aizvien biežāk uzskata, ka nabadzība skaidrojama ar slinkumu.

Par to savā lapā Twitter pastāstīja centra vadītājs Arnis Kaktiņš.

"Lēnām pieaug iedzīvotāju īpatsvars, kuri nabadzību saista ar slinkumu," — Kaktiņš komentēja aptaujas rezultātus.

​Respondentiem tika uzdots jautājums, vai viņi piekrīt apgalvojumam: "Viens no galvenajiem nabadzības cēloņiem ir tas, ka daudzi cilvēki vienkārši negrib strādāt".

Tam nepiekrīt tikai 31% Latvijas iedzīvotāju, tas ir zemākais rādītājs novērojumu laikā. 2010. gadā šādu atbildi sniedza puse aptaujāto.

Супружеская пара - Sputnik Latvija
Saeima steidzamā kārtā cenšas glābt Latvijas pensionārus no nabadzības

Vēsturisko maksimumu sasniegusi iedzīvotāju daļa, kuri pilnībā piekrīt šim apgalvojumam — 24%. 2010. gadā viņu skaits bija tikai 10%.

Vēl 40% respondentu piedāvātajam viedoklim pievienojas tikai daļēji. Tātad nabadzību ar slinkumu kopumā saista 64% Latvijas iedzīvotāju.

Iepriekš vēstīts, ka nabadzības riskam Latvijā pakļauta piektā daļa iedzīvotāju. Atsevišķās iedzīvotāju grupās situācija ir vēl ļaunāka, piemēram, trīs ceturtdaļas vientuļo pensionāru ir trūcīgi.    

Ziņu lente
0