Krievijas Federācijas padomē atbildēja uz Kijevas plāniem "iznīcināt Krieviju"

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasKijeva
Kijeva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parlamentārietis uzsvēra, ka Padomju Savienības sabrukuma iemesls nebija sankcijas.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Krievijas Federācijas Padomes Ārlietu komitejas loceklis Sergejs Cekovs komentēja Ukrainas ministra vietnieka īslaicīgi okupēto teritoriju un iekšēji pārvietoto personu jautājumos Grigorija Tukas paziņojumu par "Krievijas iznīcināšanu" ar sankciju palīdzību, līdzīgi PSRS gadījumam, vēsta RIA Novosti.

Parlamentārietis uzsvēra, ka Padomju Savienības sabrukuma iemesls nebija sankcijas, bet gan sabiedrības konsolidēšanās trūkums. Savukārt Krievija, tieši pretēji, ir apvienota uz ārējā spiediena fona, piebilda parlamentārietis.

Kijeva - Sputnik Latvija
Ukrainā pastāstīja kā "iznīcināt" Krieviju

"Jā, sankcijas — tas ir slikti, taču mēs pie tam četru gadu laikā esam nodemonstrējuši pasaulei, ka samērā veiksmīgi tiekam galā ar tām, pārveidojam ekonomiku un virzāmies uz priekšu," pateica senators RT intervijā.

Tāpat Cekovs atzīmēja, ka ierobežojošie mēri rada problēmas visiem, tostarp, arī Ukrainai.

"Ukraina no ierobežojumiem, kurus tā kā papagailis ievieš uzreiz aiz Eiropas un Amerikas, cieš visvairāk. Ja paskatās uz Ukrainas ekonomiskajiem zaudējumiem pēdējo gadu laikā, tad tie ir vairākas reizes lielāki, nekā Krievijas zaudējumi," piebilda parlamentārietis.

Iepriekš Tuka paziņoja, ka Krieviju var iznīcināt ar sankciju pastiprināšanu un valsts ekonomikas sabrukšanu. Kā šāda scenārija piemēru viņš minēja Padomju Savienību.    

Ziņu lente
0