Putins noliedz Krievijas iejaukšanos Katalonijas krīzē

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas varas iestādes, tostarp Krievijas prezidents Vladimirs Putins, vairākkārt paziņoja, ka uzskata Katalonijas problēmu par Spānijas iekšējo lietu, kurai jābūt atrisinātai konstitūcijas ietvaros.

RĪGA, 26. maijs – Sputnik. Krievija nav iejaukusies Katalonijas krīzē un ir ieinteresēta Spānijas valsts robežu saglabāšanā, pateica Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikšanās laikā ar starptautisko informācijas aģentūru vadītājiem, vēsta RIA Novosti.

Tallinā notika mītiņš Katalonijas neatkarības atbalstam - Sputnik Latvija
Tallinas iedzīvotāji atbalstīja Katalonijas neatkarību

Nedēļas sākumā Spānijas Nacionālais kriptoloģijas centrs, kas pakļaujas Nacionālā izlūkdienesta centram, apgalvoja, ka "Krievijas instances" centās ietekmēt situāciju Katalonijā pērnā gada politiskās krīzes laikā, kad 1. oktobrī notika pretlikumīgs referendums par neatkarību.

"Mums ir labas attiecības ar Spāniju, kuras mēs vēlamies saglabāt, kā arī vēlamies, lai situācija Spānijā normalizējas, lai Spānija saglabā savas valsts robežas," — citē Putina vārdus Spānijas aģentūra Efe. Krievijas prezidenta vārdi tiek tulkoti no spāņu valodas. 

Tomēr viņš atzīmēja, ka "katrai tautai ir tiesības uz pašnoteikšanu, taču mēs balstāmies uz cieņu un valstu suverenitātes saglabāšanu esošajās robežās". "Tā ir mūsu pozīcija, kuru mēs vēlamies nodot Spānijas valdībai," — piebilda viņš.

Putins nosauca par "muļķību" apsūdzības, ka par kiberuzbrukumiem (Katalonijas neatkarības domubiedru atbalstīšanai – red. varētu būt atbildīga Krievija.

"Vienmēr runājuši par Krieviju, runāja sakarā ar Brexit. Mūs vaino visos grēkos. Taču runa ir par iekšējiem procesiem katrā valstī, ar kuriem mums nav nekāda sakara. Varbūt Boriss Džonsons ir Krievijas aģents?" — pajokoja Putins.

Spānijas karogs - Sputnik Latvija
Spānijas Konstitūcijas tiesa atcēlusi rezolūciju par Katalonijas neatkarību

Spānijas varas iestādes vairākkārt paziņojušas, ka informācija Katalonijas neatkarības krīzes atbalstam tika izplatīta sociālajos tīklos no Krievijas un Venecuēlas teritorijām. Taču tika uzsvērts, ka nav pierādījumu par to, ka šo valstu valdības varētu būt ar to saistītas.

Maskava aicināja Madridi sniegt konkrētus faktus, kas pieradītu Krievijas iejaukšanu Katalonijas situācijā. Kā paziņoja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, "īpašu nesaprašanu izraisa (Spānijas) ārlietu ministra sacītie vārdi par to, ka Krievija it kā esot ieinteresēta Spānijas vājumā".

Ziņu lente
0