ES aizliedz ievest gaļu, desu un pienu personīgai lietošanai

© Sputnik / Вадим АнцуповКолбасная лавка
Колбасная лавка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar mērķi novērst dzīvnieku inficēšanos ar ĀCM Eiropas Savienība ieviesusi aizliegumu ievest personīgai lietošanai gaļu un gaļas produkciju, kā arī piena produkciju.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Eiropas Savienība ieviesusi ierobežojumus dzīvnieku izcelsmes produktus no trešajām valstīm ievešanai personīgai lietošanai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Lietuvas Muitas dienestu.

"Informējam, ka tiek ierobežota dzīvnieku izcelsmes produktu ievešana personīgai lietošanai no trešajām valstīm ES teritorijā. Aizliegts ievest: gaļu un gaļas produktus (speķi, svaigu vai pārstrādātu gaļu, tostarp, putnu gaļu, taukus, desas, gaļas konservus, maizes izstrādājumus ar gaļu, mērces vai zupas ar gaļu), pienu un piena izstrādājumus, mājdzīvnieku barību, kuras sastāvā ir gaļa vai piena produkti. Aizliegums stājas spēkā ar nolūku izvairīties no dzīvnieku inficēšanās ar ĀCM," — teikts ziņojumā.

Продажа мясной продукции из Латвии - Sputnik Latvija
Latvijā turpina mazināties pārtikas "nacionālpatriotisms"

Izņēmumu ievešanai ES valstīs sastāda produkti, kuriem pirms atvēršanas nebija jābūt uzglabātiem ledusskapī, produkti, kuri iepakoti speciālos ražotāja iepakojumos.

Ierobežojumi neattiecas uz Andoru, Lihtenšteinu, Norvēģiju, Sanmarīno, Šveici.

Saskaņā ar iestādes paziņojumu, izņēmuma kārtā atļauts ievest piena emulsijas bērniem, kā arī bērnu pārtiku. Tāpat atļauts ievest speciālu mājdzīvnieku ārstēšanas barību, ja ievedamā produkta daudzums nepārsniedz divus kilogramus uz vienu cilvēku.

Tiek atzīmēts, ka ES atļauts ievest līdz diviem kilogramiem medus un medus produkcijas, olas, dzīvas austeres, mīdijas un gliemežus, līdz 20 kilogramiem zivju produkcijas (svaigai zivij ir jābūt izķidātai, atļauta kaltētas, sālītas un kūpinātas zivs un zivju konservu ievešana). Turklāt atļauts ievest līdz 125 gramiem stores ikru.

ĀCM ir lipīga vīrusa veida cūku slimība, kura attiecas pie īpaši bīstamām slimībām. Cilvēkiem ĀCM nav bīstama, taču tas nodara nopietnus zaudējumu lauksaimniecības nozarei, jo tas nav ārstējams, kā arī nelīdz vakcinācijas profilakse. Apturēt slimības izplatīšanos iespējams tikai ar stingru karantīnu.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka daudzi pierobežas rajonu iedzīvotāji blakus Baltkrievijai izmanto atļaujas atvieglotai valsts robežas šķērsošanai ne vien ar mērķi aizbraukt apciemot radiniekus kaimiņu republikā vai apkopt ģimenes locekļu apbedījumu vietas, bet arī, lai iegādātos lētus produktus, kā arī benzīnu. Latvijā varēja ievest 10 kilogramus pārtikas preču, taču arī agrāk piena produkciju ievest bija aizliegts.

Ziņu lente
0