Nekaunība, apmelošana un aptīrīšana: airBaltic jaunie pakalpojumi

© Sputnik / Оксана ДжаданСамолет компании AirBaltic в аэропорту "Рига"
Самолет компании AirBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šķiet, aviokompānija airBaltic atradusi jaunu iespēju izvilināt pasažieru naudu: Facebook lietotājs sūdzas par darbinieku rupjībām un mahinācijām ar biļešu pārdošanu.

RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Sociālā tīkla Facebook lietotājs Andrejs Kļimovs publicēja savā lapā stāstu par to, kā viņa mēģinājums doties uz Maskavu airBaltic lidmašīnu beidzies ar skandālu, tikšanos ar lidostas apsardzi un jaunas biļetes iegādi.

Kļimovs pastāstīja, ka viss sācies ar parastu fotouzņēmumu — viņš nofotografējis stendu, lai zinātu bagāžas pieļaujamos izmērus. Aviokompānijas darbiniecei radies iespaids, ka pasažieris iemūžinājis tieši viņu, un, pēc Kļimova apgalvojuma, viņa rupji pieprasījusi fotogrāfiju nodzēst.

Lidmašīnas Air Baltic Bombardier CS300 pilota kabīne - Sputnik Latvija
Profesionāli nepiemēroti piloti cenšas atrast darbu Latvijā

Vēl vairāk, airBaltic darbiniece nav vēlējusies stādīties priekšā un uzklausīt paskaidrojumus, — viņa vienkārši izsaukusi apsardzi un nolēmusi, ka Kļimovs nekur nelidos. Pa šo laiku lidmašīna, kurā Kļimovs bija plānojis doties uz Maskavu, sekmīgi aizlidojusi.

Sašutušais Kļimovs, noskaidrojis situāciju ar policistiem, kuri, kā izrādījies, bija izsaukti tāpēc, ka pasažieris bijis "piedzēries un agresīvs", palūdzis viņus pieņemt iesniegumu par viņa nelikumīgu nepielaišanu reisam. Taču policisti pieklājīgi palūguši Kļimovu patstāvīgi uzrakstīt sūdzību airBaltic ofisā. To viņš izdarījis.

Aviokompānijas ofisā Kļimovs no jauna satika "pieklājīgo" darbinieci, kura atkal nav vēlējusies stādīties priekšā, toties pieņēma iesniegumu, piereģistrēja to un pārdeva Kļimovam jaunu biļeti reisam uz Maskavu tajā pašā dienā, divas stundas vēlāk.

"Varbūt tāda ir kompānijas vadības nostādne — izpildīt biļešu pārdošanas plānu, nepielaižot pasažierus riesam, bet pēc tam par dārgu cenu pārdot viņiem biļetes (lidot taču vajag). Tagad vērsīšos pie advokāta par goda un cieņas aizsardzību un materiālo zaudējumu kompensāciju. Lai arī darbiniece, kura nestādījās priekšā, viltīgi paziņoja, ka man nekas neizdosies," — raksta Kļimovs.

Iepriekš Kļimovs pārpublicēja cita cietuša airBaltic pasažiera — Jevgēņijas Karlīnes stāstu, kurai tāpat nācies saskarties ar darbinieku rupjībām un naudas izvilkšanu.

Karlīne pastāstīja, kā viņas čemodānu un viņas vīra čemodānu aviokompānijas darbiniece vārdā Laura, kā atzīmēts, "bez uzvārda beidžā", atteikusies pieņemt kā rokas bagāžu, jo tie nav atbilduši rāmja izmēriem, lai arī atbilduši svaram.

Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
airBaltic atskaitījās par mobilo ierīču biļešu iegādes skaita pieaugumu

"airBaltic rāmis ir 55х20x40, bet čemodāni izrādījās 53x22x38. Jā, dziļumā tie rāmim neatbilda, lai arī katrs no tiem bija 6 kg smags (ierobežojums — līdz 8 kg!). Galu galā Laura rupjā un ārkārtīgi kategoriskā formā pieprasīja samaksāt 120 eiro (pa 60 eiro par 2 cm katrā), pretējā gadījumā tiks liegts iekāpt lidmašīnā. Kad mūsu draugs, jurists, kurš lidoja kopā ar mums, palūdza vismaz noformēt aktu un izsaukt priekšniecību, Laura neļāva viņam pabeigt frāzi, pārgāja no semantikas pie pragmatiskas pieejas, lika viņam aizvērties un paskaidroja, ka par prasību neizpildīšanu un iejaukšanos nepielaidīs reisam arī viņu," — pastāstīja Karlīne.

Tālāk meitene pastāstīja, kā pēc ierašanās pie mērķa, Venēcijā, izrādījās, ka viņu bagāža ir zaudēta, un kā viņa mēģinājusi sazvanīt airBaltic pa maksas numuru, lai gūtu priekšstatu par to, kur atrodas viņas mantas un kad tās tiks atgādātas.

"Ļoti gribas nekad vairs nesaistīties ar šo pārsteidzošo kompāniju, taču diemžēl, lidojot no Rīgas, alternatīvu variantu nav daudz," — piebilda Karlīne.

P.S. Aviokompānijas airBaltic komentārs:

Lidsabiedrība airBaltic informē, ka ikviena darbība aviācijas nozarē tiek regulēta pēc standarta lidsabiedrības, lidostas un aviācijas nozares noteikumiem, lai spētu nodrošināt drošību un kārtību lidostā un lidmašīnā. Pirmajā minētajā gadījumā vēlamies paskaidrot, ka mēs aicinām pirms katra lidojuma pasažierus rūpīgi iepazīties gan ar lidostas, gan ar lidsabiedrību noteikumiem, kam rezervācijas veikšanas laikā pasažieri ir piekrituši. Saskaņā ar tiem, lidostas teritorijā vai gaisa kuģī aizliegts fotografēt vai filmēt tajā strādājošos darbiniekus, telpas un iekārtas.

Otrajā minētajā gadījumā airBaltic atvainojas pasažierei par bagāžas aizkavēšanos. Lidsabiedrība darīja visu iespējamo, lai pasažiere to saņemtu pēc iespējas ātrāk. Lai visiem pasažieriem nodrošinātu iespēju pārvadāt bezmaksas bagāžu, kā arī personīgās mantas vienību, airBaltic pārstāvji ir tiesīgi pārbaudīt bagāžas izmērus, kā arī svaru un vajadzības gadījumā, ja rokas bagāža neatbilst prasītajiem noteikumiem, lūgt par to papildu samaksu.

Pasažiera pienākums pēc lidsabiedrības darbinieka vai pārstāvja pieprasījuma ir ievietot rokas bagāžu rāmī izmēru pārbaudei. Somai rāmī ir jābūt viegli ievietojamai un izņemamai. Ja tā tiek ievietota, pielietojot spēku un to deformējot, tad tiek uzskatīts, ka soma nav atbilstoša noteiktajiem izmēriem un tā ir jāreģistrē par papildu maksu.

Informācija par airBaltic bagāžas noteikumiem 

Ar starptautiskās lidostas "Rīga" noteikumiem iespējams iepazīties šeit

Ar airBaltic noteikumiem iespējams iepazīties šeit

Ziņu lente
0