Futbola līdzjutējiem no Ukrainas iesaka nebraukt uz čempionātu Krievijā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasMaršs Kijevā, foto no arhīva
Maršs Kijevā, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Robežsardzes dienesta priekšsēdētājs uzskata, ka ukraiņu līdzjutējus Krievijā centīšoties savervēt.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Futbola līdzjutējiem no Ukrainas ieteicams atteikties no brauciena uz Krieviju, uz pasaules čempionāta mačiem, uzskata Ukrainas Robežsardzes dienesta priekšsēdētājs Oļegs Slobodjans, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Resora pārstāvis uzskata, ka brauciens uz Krieviju var sagādāt "papildu risku" līdzjutējiem no Ukrainas.

"Sākot ar to, ka viņus tur mēģinas savervēt, un beidzot ar aizturēšanu par jebkuru pārkāpumu, izmantojot argumentus savervēšanai," — klāstīja Slobodjans Ukrainas telekanāla UATV ēterā.

Futbolbumba un cepurīte PČ atribūtikas veikalā Kaļiņingradā - Sputnik Latvija
Kijevā stāsta, ka futbola čempionāta translācija ir "kā nāve"

Kijevas žurnālisti un telekompānijas jau iepriekš vairākkārt aicinājušas boikotēt čempionātu. Nacionālās sabiedriskās televīzijas un radio kompānijas direktors Zurabs Alasanija pat paziņoja, ka čempionāta translācija sabiedriskajā televīzijā ir "kā nāve".

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko nosauca pasaules čempionātu par "propagandas instrumentu", taču norādīja, ka lēmums par došanos uz turnīru paliek pašu futbola līdzjutēju ziņā.

2018. gada pasaules čempionāts futbolā notiks Krievijas teritorijā no 14. jūnija līdz 15. jūlijam.

Turnīra mači notiks 11 pilsētās. Ukrainas izlase nav iekļuvusi starp Pasaules čempionāta dalībniekiem — atlases tūres pēdējā spēlē ukraiņu futbolisti piekāpās Horvātijas komandai ar rezultātu 2:0 un ieņēma trešo vietu grupā, zaudējot iespēju piedalīties tālākajās spēlēs.    

Ziņu lente
0