Neviens nevēlas nomāt avārijas stāvoklī esošo Āgenskalna tirgu Rīgū

© Sputnik / Victor PetrovskyĀgenskalna tirgus
Āgenskalna tirgus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādījies, ka tikai retas vēlas nomāt Āgenskalna tirgu ar tā slikto tehnisko stāvokli, - pagaidām iesniegts tikai viens pieteikums.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs pastāstīja, ka izsolei, kurā tiks izsolītas Āgenskalna tirgus nomas tiesības, pagaidām pieteicies tikai viens pretendents, vēsta Grani.lv.

Izsoles komisijas vadītājs Oļegs Burovs pastāstīja, ka tirgu gatavi nomāt Kalnciema kvartāla īpašnieki Kārlis un Mārtiņš Dambergi. Ierēdņis paziņoja, ka komisija pagaidām novērtē pretendentu iesniegto dokumentu atbilstību izsoles nolikumam. Izsole ieplānota 18. maijā. Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga apstiprināja, ka Dambergi iesnieguši pieteikumu izsolei par Āgenskalna tirgus nomas tiesībām uz laiku līdz 30 gadiem.

Рижский городской канал, архивное фото - Sputnik Latvija
Rīgas ūdenstornis tiks pārdots izsolē

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada 24.janvārī Rīgas dome apstiprināja Īpašumu departamenta lēmumu par Āgenskalna tirgus un tuvējās teritorijas Nometņu ielā 64 pāreju tā īpašumā un jaunas izsoles organizāciju šī nekustamā īpašuma nomas tiesību pārdošanai uz 30 gadiem.

Āgenskalna tirgus ir vecākais un lielākais Pārdaugavā. Pēc Rīgas arhitekta Reinholda Šmelinga projekta celtais paviljons sāka darbu 1925. gadā. Ēka celta jūgendstilā.

Pērnā gada novembrī Rīgas dome informēja, ka tirgus tiek slēgts rekonstrukcijai, jo ēkas stāvoklis ir ļoti slikts. Āgenskalna tirgus iepriekšējā nomnieka pienākums bija veikt noteiktus remontdarbus un ieguldīt līdzekļus ēkas tehniskā stāvokļa uzlabošanai, taču viņš šos darbus nav veicis un pieļāvis īpašuma bojājumu, tāpēc līgums ar viņu lauzts.    

Ziņu lente
0