Latvijas pilsonei draud cietumsods Krievijā par nelegālu robežas šķērsošanu

© Sputnik / Алексей ФилипповRestes kolonijā
Restes kolonijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret Latvijas iedzīvotāju ierosināta un tiek izmeklēta krimināllieta par Krievijas Federācijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Latvijas pilsone aizturēta par Krievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu, apejot noteiktos caurlaides punktus, informē Pleskavas ziņu dienests, atsaucoties uz Krievijas Federālā drošības dienesta Pleskavas apgabala Robežsardzes pārvaldes preses dienestu.

Neveļskas rajonā aizturētā Latvijas pilsone devusies vilcienā uz Sanktpēterburgu, lai tiktos ar paziņām. Vilciena pasažieru dokumentu pārbaudes laikā robežsargi konstatēja, ka aizturētajai nav izsniegta Krievijas vīza. Turklāt sieviete pārkāpusi Krievijas un Baltkrievijas robežas iecirkņa šķērsošanas noteikumu ārvalstu pilsoņiem.

Krievijas Federālā drošības dienesta Robežsardzes pārvaldes darbinieki noskaidroja, ka minēto likumpārkāpumu Latvijas pilsone izdarījusi ar nodomu. Pret aizturēto ierosināta un tiek izmeklēta krimināllieta par Krievijas Federācijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu. Pārkāpējai draud sods līdz pat brīvības atņemšanai uz laiku līdz diviem gadiem.    

Ziņu lente
0