Eksperti pastāstīja par Google Chrome lietotnēm, kas zog datus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ielādes papildu programmas pārvērš datoru par botneta daļu, kas zog lietotāju datus no Facebook un Instagram.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Kompānijas Radware speciālisti informē par kaitniecisku programmatūru, kas izplatījusies ar interneta pārlūkprogrammas Google Chrome starpniecību, vēsta RIA Novosti.

Ekspertu dati liecina, ka hakeri Facebook tīklā izplatījuši saites uz viltotu videohostinga YouTube versiju, kas lietotājiem piedāvājusi iespēju uzstādīt pielikumus no veikala Chrome Web Store.

Darbs pie datora - Sputnik Latvija
Hakeris: e-veselība – tas ir šausmas un 14 miljoni eiro, kas aizlidojuši skurstenī

Pēc ielādes šīs papildu programmas pārvērš datoru par botneta (inficētu iekārtu tīkls) elementu, kas zog lietotāju datus no Facebook un Instagram. Turklāt datora jauda tika izmantota slepenam kriptovalūtu mainingam.

Radware speciālisti atzīmēja, ka pēc kaitīgās programmatūras identifikācijas operatīvi nodzēsuši veikalā pieejamās kaitnieciskās programmas.

Speciālisti lēš: kopš marta beigām programmai izdevies inficēt vairāk nekā 100 tūkstošu lietotāju iekārtas 100 pasaules valstīs. programmatūras maksimālā aktivitāte fiksēta Venecuēlā, Ekvadorā un Filipīnās.

Iepriekš kļuva zināms, ka IT speciālisti konstatējuši jaunu vīrusu, kas spēj nozagt informāciju no vairākām populārām saziņas programmām un datu apmaiņas servisiem. Vīrusa datni ar nosaukumu com.android.boxa eksperti konstatēja Ķīnas lietojumprogrammā Cloud Module. Blogā Trustlook publicēta informācija par to, ka vīruss apkopo datus no Telegram, Twitter, Viber, Facebook Messenger, Skype, Line, Weibo un citām lietotnēm.    

Ziņu lente
0