Politika

Kaimiņš Nacionālajam blokam: Jums darīt nav ko? Ļeņins miris. Pietiek kurināt naidu!

© Foto : SaeimaSaeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts, Artuss Kaimiņš pārmet Nacionālajai apvienībai cīņu pret komunisma rēģiem un naida kurināšanu starp latviešiem un krieviem, tā vietā, lai nodarbotos ar patiesajām valsts problēmām, pirmkārt, ar iedzīvotāju atgriešanos no ārzemēm.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš uzskata, ka nacionālisti mākslīgi kurina strīdus par komunistisko ideoloģiju un saasina starpetniskās problēmas, nevis risina iedzīvotāju problēmas.

Par to Kaimiņš ļoti emocionāli pastāstīja no tribīnes 10. maija Saeimas sēdē deklarācijas projekta apspriešanas laikā, kas pievērstu uzmanību totalitāro ideoloģiju attaisnošanai augstu amatpersonu izpildījumā. Rezultātā dokuments netika pieņemts.

Deklarāciju rosinājusi Nacionālā apvienība, lai nosodītu Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera piedalīšanos Kārļa Marksa 200. dzimšanas dienas svinībās.

Runas ierakstu viņš publicējis Facebook lapā.

"Mēs dzīvojam 21.gadsimtā. Šodien mums ir izaicinājums atgriezt tautu mājās. Bet te divi, kas viens bez otra neizdzīvotu, kurina naidu par pirms simts un divsimts gadiem mirušiem marksiem, engelsiem un ļeņiniem. Mums šodien svarīgi ir dzīvie. Par tiem mums ir jāstāv un jākrīt," — uzrakstīja Kaimiņš.

Savā runā politiķis atgādināja, ka nacionālisti norūpējušies par cīņu pret padomju mantojumu, it kā valstī nebūtu nopietnu problēmu.

"Es gribētu atgādināt, ka Ļeņins ir miris, viņu var redzēt Mauzolejā Kremlī, aizbrauciet, dabūjiet vīzu, apskatieties. Markss, Karls Markss ir miris, divsimt gadus, viņam dzimšanas diena, viņš tiešām nav vairs dzīvs! Vai arī Fridrihs, Fridrihs Engelss arī ir miris, ko jūs kurināt problēmu, kur viņas nav!?"  - paudis Kaimiņš.

Politiķis sašutis, par to ka deputātus uztrauc nevis Latvijas diasporas problēmas ārzemēs, bet gan tas, vai nākamajā dienā pēc Uzvaras dienas svinības tika novāktas miskastes Uzvaras parkā.

"Domāju, ka Ušaks ir novācis," — teica Kaimiņš, minot Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

Šogad laukums pie pieminekļa Atbrīvotājiem tika sakārtots jau pulksten 5:30 no rīta.

Viņš prāto, kāpēc politiķi nodarbojas ar to, kas nav aktuāls, kurinot naidu starp frakcijām.

"Viss tas ir bijis! Ko jūs kurināt to rasu naidu nepārtraukti? Pārstājam to darīt, tie cilvēki ir miruši, tie ideologi ir miruši. Jums ir svarīgākas lietas šeit, kā ievēlētājiem deputātiem jādara! Ko jūs kurināt katrs savu lokomotīvi?" — vaicāja Kaimiņš.

Uzrunas beigās deputāts norādīja uz zāli un iesaucās: "Vecīt, tu vakardien kurināji…!" Bet Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sauca viņu pie kārtības.

Jāatzīmē, ka Kaimiņa ekspresīvā uzstāšanās guvusi gan latviešu, gan krievu interneta lietotāju atbalstu.

"Piekrītu, ka vairāk jādomā par nākotni un nevis jākašķējas par vēstures interpretācijām," — uzrakstīja lietotājs Artūrs Garonskis.

Pikets krievu mācību valodas atbalstam Latvijā - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Krievu pasaules taustekļi". Kur bijušajā PSRS iepotē rusofobiju

"Kā kulaks uz acs" — uzrakstīja Normunds Dubkevičs.

Daudzus, īpaši iepriecināja vārdi par "vecīti".

"Pēdējā piepilde vispār bombbaaa," — uzrakstīja lietotājs Juris Blinkovs.

Taču atradās cilvēki, kuri nepiekrita deputāta viedoklim.

" Diemžēl, bet ideoloģiskā sfēra tā vienkārši nemirst. Tāpat, kā dzīvie organismi, viņa evolūcionē un veido jaunus sociālos organismus," — atzīmēja Jānis Jēkabsons.

Bet Mārtiņš Pauls atgādināja, ka pagaidām vairāk par skaistiem lozungiem no Kaimiņa partijas KPV neko nav dzirdējis.    

Ziņu lente
0