Asads atbildēja Trampam par "dzīvnieku".

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasSīrijas prezidents Bašars Asads
Sīrijas prezidents Bašars Asads - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildē amerikāņu prezidentam, kurš viņu nosauca par "dzīvnieku Asadu", Sīrijas līderis atgādināja, ka prezidents pirmām kārtām pārstāv savu tautu un valsti.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Sīrijas prezidents Bašars Asads teica, ka tuvākajā laikā diez vai ir iespējama viņa tikšanās ar Donaldu Trampu, vēsta RIA Novosti.

Pēc katras tikšanās jābūt rezultātam, taču nav zināms, ko var sasniegt ar tādu nekonsekventu politiķi, kā Tramps, piebilda Sīrijas līderis.

Baltās ķiveres. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
CBS: ASV Valsts departaments pārtrauc "Balto ķiveru" finansēšanu

Vēl viens iemesls ir tas, ka Damaskā netic, ka Tramps kontrolē ASV. "Mēs uzskatām, ka valsts kontrolē jebkuru ASV prezidentu. Tā vienmēr bija ASV, vismaz pēdējos 40 gadus — sākot ar Niksonu, iespējams, arī agrāk, bet tagad arvien intensīvāk, bet skaļāks gadījums ir ar Trampu," — teica Asads.

Atbildot amerikāņu prezidentam, kurš viņu nosauca par "dzīvnieku Asadu", arābu republikas vadītājs painteresējās, vai šī retorika atbilst amerikāņu kultūrai. "Es nedomāju, ka pasaulē pastāv sabiedrība, kas izmanto šādu valodu," — viņš teica.

Asads piebilda, ka pret līdzīgiem izteicieniem uzturas kā politiķis — viņu personīgi tie neietekmē. "Svarīgi ir tas, kā tas ietekmē manu valsti, karu, teroristus un atmosfēru, kurā mēs dzīvojam", — viņš teica.

Aprīlī Tramps uzrakstīja Twitter, ka prezidents Putins, Krievija un Irāna ir atbildīgi par "dzīvnieka Asada" atbalstu. Kremlī šādus izteikumus par Sīrijas likumīgu prezidentu nosauca par "aizvainojošiem un nekorektiem".    

Ziņu lente
0