ABLV iesūdzējusi tiesā Eiropas Centrālo banku

© Sputnik / Sergey MelkonovБанк ABLV
Банк ABLV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Centrālā banka un Vienotā noregulējuma valde pieļāvusi virkni pārkāpumu, izskatot ABLV bankas lietu, teikts prasībās, kas iesniegtas ES tiesā.

RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Banka ABLV un tās lielākie akcionāri iesnieguši prasības ES tiesā pret Eiropas Centrālo banku (ECB) un Vienotā noregulējuma valdi (VNV), vēsta Jauns.lv.

Premjerministrs Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Kučinskis par ABLV lietu: mēs nevēlamies kļūt par ES Šveici

ABLV Bank un tās divu lielāko akcionāru vārdā bankas advokāti no advokātu biroja DLA Piper Vācijā iesnieguši četrus pieteikumus – divus pret ECB un divus pret VMV. Pieteikumos minēti vairāki iespējamie pārkāpumi, ko, iespējams, pieļāvušas ECB un VNV. Prasībās minēta pilnvaru pārsniegšana, samērīguma un vienādas attieksmes neievērošana, kā arī citi pārkāpumi, turklāt uzskaitīta virkne nopietnu iebildumu pret veidu, kādā pieņemti lēmumi pret banku.

Kā ziņots, 23. februārī ECB pieņēma lēmumu neglābt banku un sākt tās likvidācijas procesu. Finanšu un kapitāla tirgus komisija, pildot ECB instrukcijas, 19. februārī noteica ierobežojumus maksājumu operācijām ABLV Bank, bet 23. februāra naktī pieņēma lēmumu par ieguldījumu nepieejamību, lai nodrošinatu garantēto kompensāciju izmaksas bankas klientiem, ņemot vērā to, ka ECB nedeva rīkojumu atcelt bankai noteiktos ierobežojumus.

Klientu un kreditoru interesšu aizsardzības mērķiem un ECB lēmumu gaismā par likvidācijas procesa sākumu akcionāru ārkārtas kopsapulcē 26. februārī banka pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju.

Ziņu lente
0