Latvijas Saeima izskatījusi likumprojektu par Krievijas TV apraides samazināšanu

CC0 / pixabay / TV telekanāli
TV telekanāli - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas deputāti izstrādāja likuma grozījumus, kuri paredz, ka televīzijas pakalpojumu pamata paketēs 90% satura ir jābūt ES valodās.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Latvijas Saeima 3. maijā iesniedza komisiju izskatīšanai likuma grozījumus, kuri paredz, ka televīzijas pakalpojumu pamata paketēs 90% satura ir jābūt ES valodās, krievu valodas starp tām nav, vēsta rus.tvnet.lv.

Piedāvājumu iesniedza Inese Lībiņa-Egnere, Hosams Abu Meri ("Vienotība"), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Kārlis Seržants (ZZS), Nellija Kleinberga (LRA) un "Vienotības" frakcijas deputāti Lolita Čigāne, Ints Dālderis un Anrijs Matīss.

Телевизионный пульт - Sputnik Latvija
Ko skatās un klausās krievvalodīgie Latvijā

Tādējādi viņi grasās ierobežot "Krievijas propagandu Latvijā". Apsūdzot Kultūras ministriju un Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) bezdarbībā.

Grozījumu izskatīšanas gaitā par telekanāliem varētu tikt izstrādāti papildus piedāvājumi.

Kā jau ziņoja Sputnik Latvija, Krievijas telekanāli vairākkārt nokļuvuši Baltijas valstu varas iestāžu nežēlsirdībā.

Tā, piemēram, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome apturēja Krievijas kanāla "RTR Plaņeta" apraidi Latvijas teritorijā. Krievijas ĀM komentēja apraides aizliegumu, paziņojot, ka Latvijas kurss pretī totālai cenzūrai pret krievvalodīgiem medijiem ar jebkādiem līdzekļiem ir pretrunā ar paziņojumiem par uzticību Eiropas vērtībām un ir vārda un preses brīvības pamatprincipu noniecināšana.

Interesanti, ka Latvijas varas iestādes nenoliedz, ka digitālo tehnoloģiju un interneta televīzijas laikmetā aizliegumi ir neefektīvi un pat mudina Latvijas iedzīvotājus izmantot nelegālo televīzijas apraidi.

Radio Sputnik studija - Sputnik Latvija
Politika
Kas aizliedzis Latvijas sabiedriskajiem medijiem izmantot Sputnik materiālus

Taču "dabūt" var ne tikai "svešie", bet arī "mūsējie" telekanāli — aprīļa sākumā NEPLP paziņoja, ka Sputnik materiālu izmantošana sabiedrisko mediju mājas lapā un sociālajos tīklos ir nepieņemama. LTV kanāla vadība deva izlēmīgu atbildi Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei un paziņoja, ka nemainīs redakcijas politiku. Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana atzīmēja LTV principiālo pozīciju un solījās turpmāk to skatīties.    

Ziņu lente
0