Politika

Mamikins: Latvijai paliks karogs un himna, pārējo lems Brisele

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas un ES karogi
Latvijas un ES karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai federalizācija palīdzēs saglabāt Eiropas projektu, taču Latvijai nāksies atdot ievērojamu suverenitātes daļu, pārliecināts eirodeputāts Andrejs Mamikins.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Galvenais eirointegrācijas jautājums paliek federālas valsts izveidošanas perspektīva, taču ES valstīm nāksies atdot daļu  no savas suverenitātes, uzskata Eiroparlamenta deputāts Andrejs Mamikins. Par to vēsta TVNET

Bez federalizācijas un supervalsts izveidošanas Eiropas Savienība vienkārši nespēs konkurēt ar ASV, Ķīnu, Krieviju.

"Šo projektu iespējams saglabāt tikai tad, kad ES būs supervarena supervalsts," uzsvēra Mamikins.

Lai vai cik būtu sāpīgi to dzirdēt latviešiem, bet Latvijai nāksies atdot Briselei vēl vairāk savu suvereno tiesību.

"Latvijai paliks tikai karogs, ģerbonis un himna, bet visu pārējo lems Brisele," pārliecināts Mamikins.

Tādēļ Mamikinam kā sociāldemokrātam ir īpaši svarīgi strādāt pie sociālo standartu izlīdzināšanas Eiropā.

"Bulgārijā un Luksemburgā joprojām minimālā alga atšķiras pat desmit reizes, un Latvija šajā ziņā pieder pie Bulgārijas spārna," uzsvēra eirodeputāts.

Kaut kādi sociālie standarti jau tiek ieviesti, piemēram, ES Harta par sociālajām tiesībām, taču vēl daudz kas jāpadara.

Reāls līderis

Andrejs Mamikins neslēpj savu vilšanos sakarā ar sliktajām ES un Krievijas attiecībām. Viņš atzīmē, ka, neskatoties uz agresīvo rietumvalstu retoriku, Krievijas pilsoņi turpina atbalstīt Vladimiru Putinu.

Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija
Situācija ir šausmīga: Eiropa vērtē militāra konflikta risku ar Krieviju

"Jo vairāk sankciju tiek vērsts pret Krieviju, jo vairāk tiek kliegts, kāds Putins ir diktators un fašists, jo lielāks atbalsts Krievijas tautā ir Putinam. Viņš ir reāls līderis, kas apvienojis nāciju ap sevi," uzsvēra eirodeputāts.

Starp visu pārējo Mamikins nepiekrīt Latvijas pozīcijai sakarā ar gāzesvadu Nord Stream 2, jo Krievijas gāze ir lētāka, un to ir ērtāk piegādāt.

"Piekrītu, ka Krievija spēlējas ar mums politiski, cenšoties izmantot šo projektu politisku mērķu sasniegšanai kaut vai tāpēc, ka Latvijai dabasgāzes cena ir augstāka nekā Vācijai vai Beļģijai. Tāpēc ir svarīgi, cik Latvija ir veiksmīga, risinot sarunas par dabasgāzes piegādēm," uzskata Andrejs Mamikins.

Viņš ir pārliecināts, ka ar Krieviju ir iespējams vienoties par zemāku gāzes cenu un vispār īstenot savstarpēji izdevīgu sadarbību. Taču runāt, ka Eiropa, līdzīgi narkomānam, sēž uz Krievija gāzes adatas, — pēc viņa domām, ir liels pārspīlējums.    

Ziņu lente
0