Nosauktas nozares ar augstākajām algām Latvijā

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasTablešu fasēšānas cehs
Tablešu fasēšānas cehs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā jau bija gaidāms, zemākā vidējā alga fiksēta Latgalē, augstākā – Rīgā.

RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. Pērn Latvijā vidējā alga neto pieaugusi par 6% — līdz 894 eiro, pateicoties ekonomiskajai izaugsmei un augošajam darbspēka pieprasījumam, vēsta ikgadējais pētījums par algām, ko organizē interneta personāla atlases uzņēmums CV-Online Latvia.

Austākā vidējā mēnešalga neto joprojām vērojama tādās nozarēs, kā IT, finanses, telekomunikācijas, ķīmiskā rūpniecība un farmaceitisko preparātu ražošana. Pērn vidējā alga neto šajās nozarēs pārsniegusi 1000 eiro, raksta rus.db.lv.

Augstākā vidējā alga — 968 eiro — tiek saņemta Rīgā, Rīgas reģionā tā sasniedz 897 eiro. Kā jau bija sagaidāms, zemākā vidējā alga fiksēta Latgalē — 593 eiro. Daugavpilī tā sastāda 619 eiro.

Официантка в кафе - Sputnik Latvija
Restorāna īpašniece Rīgā: oficianti nav atrodami pat par 1500 eiro un 15 brīvdienām

Ņemot vērā algu starpību, lielākā daļa reģionu iedzīvotāju vēlas strādāt galvaspilsētā.

"Šo vēlmi aizvien biežāk izprot un izmanto arī darba devēji, piemēram, daļa pārtikas mazumtirgotāju, kuriem ir liels vakanču skaits Rīgā, jau vairākus gadus aktīvi uzrunā darbiniekus no reģioniem, pilnībā vai daļēji apmaksājot dienesta viesnīcu un ceļa izdevumus no un uz dzimto pilsētu," — pastāstīja CV-Online Latvia vadītājs Aivis Brodiņš.

Vidējā alga neto vīriešiem Latvijā sastāda 1021 eiro, sievietes vidēji saņem par 27% mazāk — tikai 806 eiro. Šo starpību Aivis Brodiņš pamatoja ar faktu, ka sievietes biežāk strādā jomās, kur vidējā alga ir zemāka, piemēram, sabiedriskās ēdināšanas, izmitināšanas, veselības un sociālās aprūpes iestādēs. Savukārt, salīdzinot pētījuma datus par sieviešu un vīriešu atalgojumu vidējā un augstākā līmeņa vadības amatos, procentuālā atsķirība ir mazāka — sievietes vidēji saņem par 14% mazāk.

Pētījumam uzņēmums CV-Online Latvia analizēja datu bāzes Algas.lv sniegto informāciju par algām, ko 2017. gadā saņēmuši vairāk nekā 25 tūkstoši darbinieku.

Nozares ar augstākajām algām Latvijā

1.       Informācijas tehnoloģijas — 1212 eiro

2.       Finanses — 1074 eiro

3.       Farmaceitika un ķīmiskā rūpniecība — 1015 eiro

4.       Telekomunikācijas — 1013 eiro

5.       Iekārtu, mehānismu ražošana — 988 eiro

6.       Vairumtirdzniecība — 959 eiro

7.       Automašīnu un motociklu remonts un tirdzniecība — 953 eiro

8.       Elektronisko iekārtu ražošana — 943 eiro

9.       Celtniecība — 942 eiro

Nekustamie īpašumi — 942 eiro.    

Ziņu lente
0