Zemitāna tilta pārbaude: bīstamas ir tikai margas

© Sputnik / Oksana DzadanПанорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad izsludināts iepirkuma konkurss tilta remonta projekta izstrādei, kura gaitā tiks veikta pilnā tā izmeklēšana.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. Uzņēmuma Inženierbūve veiktā Zemitāna tilta trepju diagnostika parādījusi, ka tās ir gājējiem drošas, tikai margu stāvoklis atzīts par neapmierinošu, paziņoja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Испанский основной боевой танк Leopard 2E - Sputnik Latvija
Eiropas ceļi un tilti tiks pielāgoti NATO tankiem

Līdz ar to departaments norīkoja uzņēmumam Daugavas labā krasta uzturētājs, kurš nodrošina ikdienas transporta būvju apkalpošanu, norobežot bīstamās zonas un demontēt atsevišķas bīstamas konstrukcijas, kas jau tika izdarīts. Papildus plānots uzstādīt uz trepēm norobežojumus, lai norobežotu gājēju piekļuvi trepju margām, raksta rus.db.lv.

Pēdējā tilta padziļinātā inspekcija tika veikta 2016. gadā, tā parādīja, ka tiltu drīkst izmantot. Slēdzienā tika norādīti bojājumi, kas jānovērš, lai pagarinātu tilta kalpošanas termiņu un nepasliktinātu ceļu satiksmes drošību.

Šogad izsludināts iepirkuma konkurss tilta remonta projekta izstrādei, kura gaitā tiks veikta pilnā tā izmeklēšana. Izmeklēšanas beigās tiks sniegtas rekomendācijas par pasākumiem, kas jāveic pirms Zemitāna tilta rekonstrukcijas uzsākšanas.

Iepriekš Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) pēc Ekonomikas ministrijas lūguma pārbaudīja tilta tehnisko stāvokli. Saskaņā ar biroja slēdzienu, pirmsavārijas stāvoklī atrodas vairākas tilta nesošās šķērssijas un visas četras kāpnes. Atsevišķās vietās vērojamas siju balstu deformācijas un to sabrukuma pazīmes. Konstrukcijas ilgstoši pakļautas mitruma iedarbei, tāpēc bojājumi var izpausties ne tikai konstrukcijas virsmā, bet arī dziļāk konstrukcijā.

Ziņu lente
0