Indijā bojāgājusī latviete varēja saindēties ar indīgiem augļiem

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasФестиваль красок Холи-Мела
Фестиваль красок Холи-Мела - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līga Skromane varēja nejauši vai apzināti apēst indīgā "pašnāvnieku koka" augli, uzskata Keralas policija.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Eksperti, kuri veica Līgas Skromanes līķa sekciju, neatrada uz ķermeņa vardarbības pazīmes, vēsta Times of India.

Latviete Līga Skromane, kura dzīvojusi Īrijā, ieradās Indijā februārī, lai ārstētos ājurvēdas centrā kopā ar māsu. 14. martā Līga noalgoja rikšu, lai nokļūtu līdz pludmalei, un vairs viņu neviens nav redzējis. 20. aprīlī viņas līķis tika atrasts upes krastā.

Līgas vīrs Endrjū Džordans iepriekš paziņoja īru medijiem, ka viņu varēja nolaupīt Indijas orgānu tirgotāji, acīmredzami, tāpēc Keralas policija īpaši uzsvēra, ka visi sievietes iekšējie orgāni atradušies savās vietās un netika bojāti.

Tāpat eksperti neatklāja griezumus un kaulu lūzumus, tostarp kakla kaulu lūzumus. Visi ķermeņa bojājumi, pēc viņu domām, notikuši dabīgā ceļā, līķa sadalīšanās rezultātā.

Ekspertīze apņēmusies veikt audu ķīmisko analīzi: vietā, kur tika atrasts Līgas līķis, aug pong-pong koki, un viņa varēja nejauši vai apzināti apēst to augļus un noindēties. Pong-pong koks tāpat pazīstams kā "pašnāvnieku koks", no 1989. līdz 1999. gadam noindēšanās dēļ ar tā augļiem Keralas štatā vien nomira vairāk nekā 500 cilvēku.

Ziņu lente
0