Rinkēviča bagātības noslēpums: kā ārlietu ministrs sakrājis 300 000 eiro

© Foto : Latvian Foreign Ministry / Ārlietu ministrijaМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu apmeklētājus pārsteidzis ārlietu ministra Edgara Rinkēviča taupīgums, kurš pamanījies gadu gaitā valsts dienestā iedzīvoties kārtīgā kapitālā.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. Edgara Rinkēviča amatpersonas ikgadējā deklarācija atstājusi iespaidu uz svešas naudas skaitīšanas mīļotājiem. Izrādījies, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 2017. gada beigās sakrājis 310 102 eiro, kas glabājas banku kontos.

"Rinkēvičs ir atklājis formulu, ka uzkrāt vairāk nekā 300 000 visu profesionālo mūžu pavadot "valsts maizē" (AM, VP kanceleja, ĀM)?

Viņš nekad nav neko (īpašumu, auto, akcijas) pircis/pārdevis. Faktiski tikai valsts alga + depozīta %," — savus novērojumus pastāstīja Twitter apmeklētājs Jānis Eglītis.

Tiesa, komentētāju domas dalījās – vieni atzīmēja, ka tāds kapitāla pieaugums 17 gadu laikā nepārsteidz, citi ieteica savas Rinkēviča bagātības "formulas" versijas.

"Re ko nozīmē dzīvot pie mammas," — uzskata politiskais eksperts Jurģis Liepnieks.

"Varbūt jau, ka viņu dzīvesbiedrs uztur," — ienāca prātā lietotājam saolin.

Tomēr ārlietu ministra Edgara Rinkēviča deklarācija izceļas starp citām – tā ir viena no "tukšākajām".

Pērn Rinkēviča alga sastādīja 57 054 eiro, komandējumu nauda izmaksāta 5182 eiro apmērā. Ne automašīnas, ne dzīvokļa, ne zemes gabalu ministram nav.

Atgādināsim, ka Latvijas ārlietu ministrs vienmēr izvairīgi runājis par savu personīgo dzīvi un atzīmējis, ka atdala to no sabiedriskās dzīves. Taču presē regulāri izskanēja mājieni par apstākli, ka ministrs vēl joprojām dzīvo kopā ar māti un līdz šim nav precējies.

2014. gada beigās šai intrigai tika pielikts punkts – Latvijas ārlietu ministrs atklāja noslēpumu, ar lepnumu publicējot sociālajos tīklos informāciju par to, ka ir gejs, un novēlēja visiem veiksmi. Rinkēvičs ir pirmais politiķis valsts vēsturē, kurš atklāti atzinis savu homoseksuālo orientāciju.

Ziņu lente
0