Video

Zēns no Dumas pastāstīja par "ķīmiskā uzbrukuma" video ierakstu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīriešu zēns Hasans Diabs, kurš bija redzams "Balto ķiveru" video ierakstā kā ķīmisko ieroču pielietojuma "upuris", pastāstīja par to, kādos apstākļos izdarīts ieraksts

Dumas pilsētā dzīvojošais 11 gadus vecais Hasans Diabs pastāstīja, kā "Baltās ķiveres" viņu uzņēmušas ķīmiskā uzbrukuma upura lomā video ierakstā vietējā slimnīcā. Par piedalīšanos uzņemšanā bērnam iedoti cepumi, rīsi un vīģes. Zēna tēvs vēlreiz apstiprināja, ka nekāda ķīmiskā uzbrukuma pilsētā nebija. Slimnīcas darbinieki atcerējās, ka slimnīcā ar kliedzieniem par ķīmisko uzbrukumu ieskrējuši nepazīstami cilvēki, taču nevienam no pacientiem nav novēroti indīgo vielu pielietošanas simptomi.

ASV, Lielbritānija un Francija apsūdzēja Damasku par ķīmisko ieroču pielietošanu Dumas pilsētā un 14. aprīļa rītā sāka raķešu apšaudi pa Sīrijas valdības objektiem, kuros, viņuprāt, ražoti ķīmiskie ieroči.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka uzbrukums Sīrijai ir agresija pret suverēnu valsti.

Krievijas ĀM norādīja, ka ziņas par to, ka Sīrijas bruņotie spēki izmanto indīgas vielas, publicētas ar nolūku glābt teroristus un attaisnot iespējamos uzbrukumus no ārienes.

Jau 13. martā Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštābs informēja, ka Austrumu Gutā kaujinieki gatavo provokācijas ar ķīmisko ieroču pielietojuma inscenējumu.

Ziņu lente
0