Rezervistos par 962 eiro: militārajos kursos Latvijā piesakās desmitiem cilvēku

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas karavīrs
Latvijas karavīrs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsoņi, kuri sasnieguši pilngadīgu un kuru vecums nav pārsniedzis maksimālo dienesta vecumu, var kļūt par rezervistiem, izejot apmācības kursu.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Jaunā militārās sagatavotības programma, kuras laikā tiek izmaksāts naudas pabalsts, tiek sniegts apģērbs, pārtika un medicīniskie pakalpojumi, izraisījuši lielu interesi Latvijas iedzīvotāju vidū — kursiem piesakās desmitiem cilvēku, vēsta rus.tvnet.lv.

Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) izsludināja brīvprātīgo atlasi dalībai speciālā piecu nedēļu kursā, pēc kura beigām viņi kļūs par rezervistu karavīriem. Plānots piesaistīt 50 cilvēkus, kursa laikā šie cilvēki saņems 962 eiro. tāpat brīvprātīgajiem tiks izsniegts atbilstošs nodrošinājums un nodrošinātas sociālās garantijas — apģērbs, ekipējums, bezmaksas ēdināšana, izvietošana, medicīniskie pakalpojumi.

Солдат Латвии в строю на параде Национальных вооруженных сил - Sputnik Latvija
Publicēts pasaules spēcīgāko armiju reitings: TOP 100 Latvijas nav

Pēc Aizsardzības ministrijas pārstāves Sandras Brāles sacītā, nepilna mēneša laikā tika saņemts vairāk nekā 40 brīvprātīgo pieteikumu, kuri vēlas iziet kursu, apmēram 30 no kuriem atzīti par mācībām piemērotiem. Galvenie iemesli, kuru dēļ kandidātiem tika atteikts, bija sodāmība un slikts veselības stāvoklis.

Kursu laikā brīvprātīgajiem tiks mācīts kā apieties ar ieroci, cīņas māksla, topogrāfija un orientēšanās, pirmās palīdzības sniegšana.

Apmācība notiks no 28. jūlija līdz 2. septembrim un tiks sadalīta divās daļās — militārajā skolā Alūksnē un Namejs 2018 mācībās Ainažos.    

Ziņu lente
0