WSJ: ASV nosūtījuši divus eskadras kuģus Sīrijas virzienā

© Sputnik / Denis Petrov / Pāriet pie mediju bankasASV triecienkuģis USS Donald Cook
ASV triecienkuģis USS Donald Cook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Vidusjūras austrumiem triecienkuģi USS Donald Cook un USS Porter varēs piedalīties jebkādā triecienā Sīrijā.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. ASV triecienkuģis USS Donald Cook jau atrodas Vidusjūrā, otrs amerikāņu triecienkuģis USS Porter varētu tam pievienoties dažu dienu laikā, raksta avīze Wall Street Journal ar atsauci uz amerikāņu ierēdņiem aizsardzības nozarē.

No Vidusjūras austrumiem triecienkuģi varēs piedalīties jebkādā triecienā Sīrijā. Pērn USS Porter jau piedalījās raķešu triecienā pret Sīrijas valdības aviācijas bāzi Šairatu, no kuras, pēc Amerikas varas iestāžu domām, tika pastrādāti ķīmiskie uzbrukumi Idlibas provincē.

Мирные жители выходят из Восточной Гуты через гуманитарный коридор в поселении Хаммурия - Sputnik Latvija
Viedoklis
Amerikāņu izcilības krīze, jeb Austrumu Guta – Rietumu neapmierinātības noslēpums

Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps apsūdzēja Krieviju un Irānu Sīrijas līdera Bašara Asada atbalstīšanā un informācijas fona par ķīmisko ieroču uzbrukumu Sīrijas Dumas pilsētai, Austrumgutā, kura rezultātā varēja iet bojā 40 cilvēki.

Tramps paziņoja, ka Vašingtonai ir daudz militārās atbildes variantu uz it kā notikušo ķīmisko uzbrukumu Sīrijā. Pirmdien viņš paziņoja, ka pieņems lēmumu par Savienoto Valstu rīcību tuvāko divu dienu laikā. Baltā nama vadītājs solīja sodīt vainīgos, neizslēdzot Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbildību par notikušo.

Maskava noraidīja informāciju par hlora spridzekli, kuru it kā nometuši Sīrijas karaspēki. Krievijas ĀM paziņoja, ka informācijas iemešanas mērķis par Sīrijas karaspēku indīgo vielu izmantošanu ir nobaltot teroristus un attaisnot iespējamos spēka triecienus no ārpuses. Turklāt jau 13. martā Krievijas BS Ģenerālštābā ziņoja par kaujinieku gatavoto provokāciju Austrumgutā ar ķīmisko ieroču izmantošanas inscenēšanu. Krievijas militārpersonas pauda viedokli, ka šo provokāciju ASV pēc tam izmantos kā iemeslu trieciena veikšanai Sīrijā.    

Ziņu lente
0