Times paziņoja par iespējamu Skripaļu pārvākšanos uz ASV ar jauniem vārdiem

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Pāriet pie mediju bankasЧасовая башня "Биг Бен" Вестминстерского дворца в Лондоне.
Часовая башня Биг Бен Вестминстерского дворца в Лондоне. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu slepenā dienesta Mi-6 darbinieki vērsušies pie CIP kolēģiem sakarā ar Skripaļu izmitināšanas valsts izvēli "viņu drošības nodrošināšanai".

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Britu spiegam un bijušajam GIP pulkvedim Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai piedāvās pārvākties uz ASV ar jauniem vārdiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Sunday Times.

Врач скорой помощи - Sputnik Latvija
Ārsti paziņojuši, ka Sergejs Skripaļs sācis atlabt

"Viņiem piedāvās dzīvot ar jauniem vārdiem," — citē avīze informācijas avotu britu valdībā. Saskaņā ar izdevuma datiem, valstu vidū, kuras tika izskatītas kā Skripaļu pārvākšanās galamērķis, bija arī Kanāda, Austrālija un Jaunzēlande. "Acīmredzama vieta viņu pārvietošanai ir Amerika, jo tur pastāv mazāk iespēju, ka viņus nogalinās, un tur viņus ir vieglāk pasargāt," — paziņoja avīzes avots izlūkdienestā, kurš ir informēts par pārrunu norisi.

Turklāt informācijas avoti apstiprinājuši, ka abi cietušie atrodas samaņā un pauduši cerību, ka drīzumā viņi varētu palīdzēt izmeklēšanai.

29 Krievijas teorijas

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons paziņoja par 29 Krievijas teorijām sakarā ar britu spiega un bijušā GIP oficiera Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu. Par to arī vēsta Times.

"Krievijas valdība un valsts mediji izveidojuši 29 dažādas teorijas sakarā ar saindēšanu Solsberijā," — paziņoja ĀM vadītājs savā materiālā avīzei. 

Tāpat viņš atgādinājis, ka Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācija (ĶIAO) drīzumā publicēs vielas ekspertīzes rezultātus, ar kuru tika saindēti Skripaļi, un apsūdzēja Krieviju organizācijas verdikta "pirmstermiņa diskreditēšanā". Džonsons salīdzināja Maskavas prasību pievienoties Solsberijas notikuma izmeklēšanai ĶIAO ietvaros ar aizdomās turētā vadīšanā reibuma stāvoklī vadītāja mēģinājumu izmantot savu alkometru.

Maskava - Sputnik Latvija
Krievija izvirzījusi 14 "neērtus" jautājumus Lielbritānijai sakarā ar Skripaļu lietu

Pēc britu ĀM vadītāja sacītā, Londonai esot informācija par to, ka pēdējās desmitgades laikā Krievija atradusi veidus, kā piegādāt nervus paralizējošus aģentus, "visticamāk, slepkavībai", un šīs programmas ietvaros saražojusi un uzkrājusi nedaudz indīgās vielas.

Tāpat viņš kārtējo reizi kritizējis parlamenta opozīcijas līdera Džeremija Korbina pozīciju, nosaucot viņu par "Kremļa idiotu".

4. martā pret Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju tika pastrādāts slepkavības mēģinājums Solsberijā ar indīgās vielas A234 izmantošanu. Londona nekavējoties izvirzīja apsūdzību Maskavai, tādējādi izprovocējot diplomātisko krīzi. Krievija savukārt noraida apsūdzības, saucot tās par nepamatotām.

Ziņu lente
0