Kučinskis ierosina aizliegt militārās mācības pie citu valstu robežām

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar sākušās Krievijas raķešu spēku mācības virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā.

RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. Krievijas Jūras kara flotes ieplānotās raķešu mācības Baltijas jūrā varētu izraisīt diskusiju vismaz NATO ietvaros par ierobežojumiem militāro mācību organizēšanai pie citu valstu robežām, paziņoja premjerministrs Māris Kučinskis pārraidē "900 sekundes" telekanālā LNT.

Viņš atzīmēja, ka savulaik valstis vienojušās par tamlīdzīgiem principiem un parakstījušas atbilstošos starptautiskos dokumentus, jo militārās mācības pie jebkuras valsts robežām neveicina drošības sajūtu reģionā.

Raķešu mācības - Sputnik Latvija
Pabriks nevēlas, lai krievu raķetes sabojātu latviešiem Lieldienas

Politiķis solīja sekot notikumiem un pārdomāt, kā šo jautājumu apspriest NATO līmenī. Krievijas Gaisa satiksmes organizācijas vienotās sistēmas galvenais centrs 30. martā informēja Latviju par gaidāmajām raķešu mācībām virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā, kas notiks 4.-6. aprīlī. Krievija lūdza Latviju šajā periodā slēgt gaisa telpu 18 kilometru augstumā raķešu palaišanas zonā aptuveni 40 kilometru attālumā no Latvijas krasta līnijas. Latvijas Civilās aviācijas aģentūra piekrita izpildīt Krievijas lūgumu, savukārt Latvijas Aizsardzības ministrija izsauca Krievijas kara atašeju Latvijā Andreju Lobovu un pieprasīja detalizētu informāciju par plānotajām darbībām, kā arī par to, kā tiks nodrošināta darbība.

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis, komentējot informāciju par raķešu mācībām, norādīja, ka tās neveicina drošības sajūtu, taču iemeslu bažām nav". Aizsardzības ministrija apspriedusi šo situāciju ar citām NATO un ES kaimiņvalstīm, piebilda Kučinskis.

Latvijas Ārlietu ministrija uzdeva Latvijas pārstāvjiem NATO un EDSO informēt organizācijas par Krievijas ieplānotajām raķešu mācībām Baltijas jūrā.

Ziņu lente
0