Washington Post: ASV plāno ieviest sankcijas pret Krievijas "oligarhiem"

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV specdienesti apsūdz Krieviju par "iejaukšanos vēlēšanās" 2016. gadā. Kongresa palātu izlūkošanas komitejās rit izmeklēšana. To veic arī ASV speciālā prokurora Roberta Millera komanda.

RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. ASV līdz nedēļas nogalei plāno ieviest sankcijas pret uzņēmējiem no Krievijas par "iejaukšanos vēlēšanās", informē RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu Fox News.

Нефтяные вышки в Северном море - Sputnik Latvija
Atvadas. Kā amerikāņu ExxonMobil kļuva par sankciju upuri

Arī The Washington Post ziņo, ka plānots ieviest jaunas sankcijas. Konkrēta informācija par cilvēkiem, pret ko tiks ieviesti ierobežojumi, vēl nav nosaukta, taču izdevums norādījis, ka tie skars vismaz sešus "oligarhus". 

Martā ASV iekļāva sankciju sarakstā 19 Krievijas pilsoņus un 5 juridiskās personas – viņi apsūdzēti par iejaukšanos vēlēšanās ASV. Pret šīm personām izmeklēšanu sāka ASV speciālā prokurora Roberta Millera komanda.

Sankcijas ieviestas saskaņā ar likumu "Par pretdarbību Amerikas pretiniekiem ar sankciju starpniecību" (CAATSA), kā arī izpildrakstu Nr. 13694 par "Būtiskā kaitnieciskā kiberaktivitātē iesaistītu personu īpašuma bloķēšanu".

Citu starpā sarakstā iekļauts Krievijas biznesmenis Jevgēņijs Prigožins un kompānijas, kas veido viņa holdingu "Konkord". Sankcijas ieviestas arī pret Federālo Drošības dienestu un Galveno Izlūkošanas pārvaldi, kā arī pret GIP vadību.

Повседневная жизнь - Sputnik Latvija
Politika
Trīsdesmit dienu laikā ASV ieviesīs jaunas sankcijas pret Krieviju

Ierobežojošie pasākumi nozīmē, ka sarakstā iekļauto personu aktīvi ASV teritorijā tiek iesaldēti, ASV pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem aizliegti jebkādi darījumi ar šīm personām.

ASV specdienesti apsūdz Krieviju par "iejaukšanos vēlēšanās" 2016. gadā. Kongresa palātu izlūkošanas komitejās rit izmeklēšana. To veic arī ASV speciālā prokurora Roberta Millera komanda. Iepriekš viņš apsūdzēja 13 Krievijas pilsoņus un 3 juridiskās personas par mēģinājumiem iejaukties vēlēšanās ASV.

Gan Baltais nams, gan Kremlis vairākkārt noraidījuši tamlīdzīgas aizdomas. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paskaidroja, ka ASV varasiestādes nav iesniegušas nekādus pierādījumus.

Ziņu lente
0