Hitlera "Mein Kampf" vēl joprojām ļoti interesē lasītājus Latvijā

© Каро Премьер / Pāriet pie mediju bankasDeniels Redklifs, Harija Potera lomas tēlotājs
Deniels Redklifs, Harija Potera lomas tēlotājs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā populārāko grāmatu saraksts ir satriecošs: erotiskie romāni tajā stāv līdzās garīdznieku sprediķiem, bet Ādolfs Hitlers ir kaimiņos Harijam Poteram.

RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Populārāko grāmatu sarakstā Latvijā šonedēļ Ādolfa Hitlera "Mana cīņa" ierindojusies virs "Harija Potera" un "Troņu spēlēm", liecina grāmatu portāla iBook.lv dati.

Septiņu dienu rezultāti liecina, ka "Mana vara" ieņēmusi pirmo vietu starp populārākajām grāmatām.

Šomēnes populārāko grāmatu sarakstā nacionālsociālistu izdevums ieņēmis otro vietu.

Nākamā populārākā izrādījusies pērnā gada sensāzija — Karīnas Kopmanes-Račko erotiskais romāns "Saplēstās mežģīnes". 2017. gadā grāmata par divu ārstu kaislīgo romānu ieņēma  līdera vietu starp populārākajiem izdevumiem Latvijā.

Trešo vietu ieņem vēl viens Kopmanes-Račko romāns — "Debesis pelnis". Studente no Rīgas sastop viesnīcu magnātu un miljonāru ar neparastu viedokli par mīlu un seksu.

Savukārt ceturtajā vietā — garīdznieka Jura Rubeņa "Viņa un viņš", kas veltīta pārdomām par cilvēciskajām attiecībām un to, kas nepieciešams veiksmīgām laulībām.

Britu rakstnieces Džoanas Roulingas "Harijs Poters un filozofu akmens" ierindojies tikai 5. vietā, bet Džordža Mārtina "Troņu spēles" — pat 10. vietā.

"Manas cīņas" popularitāte Latvijā radīja strīdu starp Latvijas vēstnieku Krievijā Māri Riekstiņu un žurnālistu un politologu Armenu Gasparjanu.

​"Latviešu valodā pārtullkotā Hitlera "Mana cīņa" ir lasītāju simpātiju topā Latvijā. Būtu dīvaini cerētu uz ko citu valstī, kur godā vietējā SS leģiona veterānus," — Gasparjans pauda savas domas Twitter.

"Šis tvīts… kā to pateikt diplomātiskāk… ir pilnīgi meli," — atbildēja Riekstiņš.

​Gasparjans ieteica viņam apmeklēt vietni iBook.lv un pārliecināties, ka "Mana cīņa" patiešām ir topā.

​"Meli ir tie, ka pievienotais raksts datēts ar 2016. gada sākumu un stāsta par konkrētās grāmatas izdošanu Vācijā. Ar Latviju nekāda sakara," — atbildēja Riekstiņš, pievienojot savam tvītam nestrādājošu saiti.

Viņš piedāvāja painteresēties lielākajos grāmatveikalos Latvijā, kādas grāmatas valstī ir populāras.

​Patiešām, grāmatveikalu topos Hitlera nav. Veikala Valters un Rapa topā jau vairākas nedēļas pirmās divas rindiņas ieņem dzejnieka un mūziķa Guntara Rača grāmatas. Veikalā Zvaigzne pirmajā vietā — Lūsindas Railijas "Pērļu māsa", bet veikalā Jānis Roze — Initas Silas biogrāfiskais romāns "100 vēstules sievietēm" par darbu sieviešu žurnālos.

Jāpiebilst, ka, iespējams, lasītāji šonedēļ nav pirkuši "Manu cīņu" lielajās grāmatnīcās, bet gan, piemēram, paņēmuši bibliotēkā. 

Ziņu lente
0