Katrs septītais jaunietis Latvijā lieto marihuānu

© nyuhuhuuMarihuānas zīmējums uz sienas
Marihuānas zīmējums uz sienas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Marihuāna ir Latvijā visvairāk izplatītā nelegālā narkotiskā viela, ko lieto iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 64 gadiem.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Aptuveni 14,5% Latvijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 24 gadiem lieto marihuānu, vēsta rus.lsm.lv, atsaucoties uz slēdzieniem, ko apliecina Eiropas Narkotiku un narkomānijas centra veiktais pētījums par narkotisko vielu izplatību Latvijā.

Pētījums parādīja, ka marihuāna ir Latvijā visvairāk izplatītā nelegālā narkotiskā viela, ko lieto iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 64 gadiem. Visbiežāk šī veida narkotikas lieto jauni cilvēki vecumā no 15 līdz 34 gadiem, bet citās vecuma grupās šīs narkotiskās vielas izplatība ir zemāka.

Нож - Sputnik Latvija
Nāvīgā statistika: Latvijā palielinās smagu noziegumu statistika

Citu narkotisko vielu lietošana Latvijā nav tik izplatīta. Marihuānu lieto 14,5% jauniešu vecumā līdz 24 gadiem, bet kokaīnu — 2,2%, Ecstasy — 1,4%, bet amfetamīnu — 1,1%.

Atskaite apkopo narkotisko vielu atkarības ārstēšanas tendences. 2015. gadā no marihuānas atkarības ārstējušies 175 cilvēki, viņu vidū 135 ārstējušies pirmo reizi. Lielākā daļa viņu vidū (91%) ir vīrieši. Starp cilvēkiem, kuri ārstējas no marihuānas atkarības, sieviešu vidējais vecums ir 18 gadi, vīriešu — 23 gadi. Pētījuma rezultāti liecina, ka samazinās arī kopējais cilvēku skaits, kuri ārstējas no narkotisko vielu atkarības.

Ziņu lente
0