Ķīnas "Debesu pils" sadegusi Zemes atmosfērā

© Foto : NASA/Scott KellyZemes fotouzņēmums no kosmosa stacija
Zemes fotouzņēmums no kosmosa stacija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raizes sakarā ar to, ka uz Zemes varētu nogāzties Ķīnas orbitālās stacijas "Tiangong 1" atlūzas, neapstiprinājās – lielākā daļa atlūzu sadega, iekļūstot atmosfērā.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Lielākā daļa Ķīnas "Tiangong 1" ("Debesu pils) stacijas atlūzu sadega, iekļūstot Zemes atmosfērā, teikts paziņojumā ĶTR Pilotējamo kosmosa lidojumu programmas (CMSE) mājas lapā.

Orbitālā stacija "Tiangong 1", kura orbītā tika palaista 2011. gada 29. septembrī, atgriezās Zemes atmosfērā pirmdien, plkst. 8:15 pēc Pekinas laika (3:15 pēc Latvijas laika). Pastāvēja bažas, ka tās atlūzas varētu nogāzties starp 43 grādiem ziemeļu un 43 grādu dienvidu platumā. Šajā apgabalā atrodas gandrīz visa Dienvidamerika un Centrālamerika, Eiropas dienvidi, visa Āfrika, Tuvie Austrumi un liela daļa Austrumāzijas un Dienvidaustrumāzijas, tostarp, Dagestānas dienviddaļa.

2011. gadā Ķīna kļuva par trešo lielāko valsti pasaulē, pēc PSRS un ASV, kura palaidusi savu orbitālo staciju. Pēc savām funkcijām "Tiangong 1" ir analoģiska padomju stacijām "Almaz" un "Saļut" un ir paredzēta savienošanās procesu apgūšanai ar kosmosa kuģiem un kosmonautu autonomās dzīvības nodrošināšanas sistēmu apgūšanai.

Tās pastāvēšanas laikā "Tiangong 1" apmeklējušas trīs ekspedīcijas — 2011., 2012. un 2013. gadā. 2016. gadā sakari ar staciju tika pazaudēti.    

Ziņu lente
0