Politika

Porošenko ir pārliecināts, ka incidents Solsberijā ietekmēs "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Mikhail PalinchakUkrainas prezidents Petro Porošenko
Ukrainas prezidents Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Ukrainas prezidenta sacītā, pozīcijai attiecībā pret "Ziemeļu straumi 2" ir jāmainās politisku, ekonomisku un ētisku iemeslu dēļ.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko ir pārliecināts, ka incidentam ar bijušā GIP rezerves pulkveža Sergeja Skripaļa noindēšanu Solsberi pilsētā Lielbritānijā būs sekas projektam "Ziemeļu straume 2".

Par to vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Ukrainas līdera sniegto interviju vācu mediju grupai Funke.

Porošenko piebilda, ka "tie, kas atbalsta "Ziemeļu straumi 2", kļūst par Krievijas līdzdalībniekiem tās "hibrīdajā karā".

Pēc Ukrainas prezidenta sacītā, pozīcijai attiecībā pret "Ziemeļu straumi 2" ir jāmainās politisku, ekonomisku un ētisku iemeslu dēļ.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV uzskata, ka Eiropai jākļūst nabagai

Tāpat viņš piebilda, ka Krievijai tas nav ekonomisks projekts, taču "tas kļūst par sava veida politiskā spiediena instrumentu".

Tāpat Porošenko atzīmēja, ka līdz ar "Ziemeļu straumes 2" startu Ukraina gūs divu miljardu dolāru zaudējumus ik gadu, jo tiks samazināts gāzes tranzīts. Tas varētu kļūt par Kijevas vājināšanas iemeslu.

Iepriekš VFR ārpolitikas iestādes vadītājs Haiko Māss paziņoja, ka "Skripaļa lieta" nav nekādā veidā saistīta ar "Ziemeļu straumi 2". Tas ir tikai un vienīgi komerciāls projekts, atzīmēja ministrs.

Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija tika atrasti bezsamaņā Solsberi, 4. martā. Britu varas iestādes paziņo, ka viņi esot noindēti ar A-234 vielu, kura it kā esot izstrādāta Krievijā. Incidents izraisījis masveida diplomātisku skandālu un masveida Krievijas diplomātu izsūtīšanu no vairākām valstīm.

Maskava kategoriski noliedz visas apsūdzības pret to, apgalvojot, ka nekādi Krievijas sakaru pierādījumi ar šo lietu tā arī netika sniegti.

Ziņu lente
0