Čemberlena atbilde: Londona sniegusi paskaidrojumus par Krievijas lidmašīnas pārmeklēšanu

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasAeroflot
Aeroflot - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildot uz Krievijas vēstniecības sašutumu Lielbritānijā, britu IeM sniegusi rakstisku paskaidrojumu.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Stāsts ar Krievijas sašutumu izraisījušo nepamatoto Aeroflot lidmašīnas izmeklēšanu britu Hītrovas lidostā guvis jaunu pavērsienu.

Sestdien, 31. martā, Lielbritānijas iekšlietu ministra vietnieks Bens Vollas rakstiski paziņoja, ka Krievijas lidmašīnas izmeklēšana Hītrovas lidostā it kā esot notikusi organizētas noziedzības novēršanas  standarta procedūru ietvaros. Pēc britu ierēdņa sacītā, pēc veiktās pārbaudes Krievijas ekipāžai atļāva izlidot saskaņā ar plānoto maršrutu.

Lielbritānijas vēstniecība - Sputnik Latvija
Atbildes rīcība: Krievija izsūta 50 britu diplomātus un diplomātisko misiju darbiniekus

"Tā ir ierasta procedūra britu robežsargiem — lidmašīnas izmeklēšana, lai pasargātu Lielbritāniju no organizētās noziedzības un tiem, kas cenšas ievest valstī bīstamas vielas, tādas kā narkotikas vai ieroči," teikts britu IeM dokumentā, kurš nonācis RIA Novosti rīcībā.

Iepriekš jau ziņots, ka piektdien, 30. martā, britu policija un muitas dienests, pārkāpjot noteikumus, veica Krievijas aviokompānijas Aeroflot lidmašīnas izmeklēšanu, kura gatavojās uzņemt uz klāja reisa Londona — Maskava pasažierus.

Pēc gaisa kuģa kapteiņa sacītā, britu kārtībsargi it kā esot meklējuši kaut kādus aizliegtus priekšmetus, taču tiešus izmeklēšanas iemeslus viņi neatklāja un atteicās sastādīt šādos gadījumos paredzēto aktu.

Turklāt, pārkāpjot visus likumus, viņi pieprasīja, lai ekipāža izmeklēšanas laikā atstāj lidmašīnu. Pēc Krievijas vēstniecības pārstāvja iejaukšanās situācijā kapteinim tomēr ļāva palikt kabīnē, kaut gan pilnībā kontrolēt izmeklēšanas procesu viņas nedeva.

Krievijas vēstniecība Londonā jau nosūtījusi britu ĀM notu, pieprasot Hītrovas incidenta paskaidrojumus. Pēc Krievijas ĀM oficiālās pārstāves Marijas Zaharovas sacītā, specdienesti rīkojušies "ultimatīvā manierē". Spriežot pēc viņu rīcības, policisti un muitas darbinieki vēlējās veikt kaut kādas manipulācijas bez liecinieku klātbūtnes, uzsvēra viņa.    

Ziņu lente
0