Igaunijā mierīgi izturējās pret Krievijas militārajām mācībām Baltijas jūrā

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Pāriet pie mediju bankasRaķešu trieciens
Raķešu trieciens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas republikas Aizsardzības ministrijas kanclers atzīmēja, ka Krievijas darbības atbilst visiem manevru noteikumiem.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Igaunijas Aizsardzības ministrijas kanclers Jonatans Vseviovs paziņoja, ka nav vērts pārāk uztraukties Krievijas Militārās jūras flotes pretgaisa aizsardzības mācību dēļ Baltijas jūrā, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to militārais ierēdnis paziņoja sestdien Igaunijas Televīzijas intervijā.

Nākamnedēļ, no 4. līdz 6. aprīlim, Krievija plāno sarīkot raķešu palaišanas treniņus, kuri notiks netālu no Latvijas, Polijas un Zviedrijas krastiem.

Kā atzīmējis Vseviovs, pastāv vesela virkne noteikumu, uz kurām ir jāatbild valstij, kur vēlas sarīkot mācības. "Krievija atbildējusi uz šiem noteikumiem. Kā nākas, paziņoja par to veikšanas teritoriju," paziņoja Igaunijas ierēdnis.

Raķešu mācības - Sputnik Latvija
Pabriks nevēlas, lai krievu raķetes sabojātu latviešiem Lieldienas

Pēc viņa sacītā, Krievijas mācības "pašas par sevi neizraisa raizes". Kā uzsvēra Vseviovs, Tallina uzmanīgi seko līdzi visiem manevriem, kuri notiek uz sauszemes, jūrā un gaisā. Pēc viņa domām, tie liecina par "Krievijas militārās aktivitātes pieaugumu pie mūsu (igauņu — Sputnik) robežām", taču dažādu ieroču sistēmu izmēģināšana globālā nozīmē nav nekas neparasts.

Taču Vseviovs atzīmēja, ka "neviens neatceras", ka Krievijas mācības notiktu tik tuvu NATO robežām Baltijas jūrā".

"Taču pats par sevi tas nav aizliegts," pateica igauņu ierēdnis.

Tikmēr Latvijā pauduši ārkārtīgu neapmierinātību sakarā ar raķešu palaišanas treniņiem virs Baltijas republikas ekskluzīvās ekonomiskās zonas, savukārt Aizsardzības ministrija šī iemesla dēļ izsaukusi Krievijas militāro atašeju Andreju Lobovu.

Kā paziņoja Eiroparlamenta deputāts Artis Pabriks, Latvija neļaus Krievijai  "izbojāt Lieldienas".

Taču, neskatoties uz visām pretenzijām pret Maskavu, Latvijas Aizsardzības ministrija atzinusi, ka, saskaņā ar starptautiskajiem līgumiem, Krievijai ir tiesības šāda veida mācību veikšanai šajās teritorijās.    

Ziņu lente
0