FIFA nosaukusi galvenos arbitrus, kuri apkalpos PČ 2018 mačus

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankas2018 Telstar 18
2018 Telstar 18 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi 80 gadu laikā tiesnešu fināla sarakstā nebūs arbitru no Lielbritānijas. Krievijas tiesnešu sarakstā iekļuva Sergejs Karasevs un divi viņa palīgi – Tihons Kalugins un Antons Averjanovs.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Starptautiskā futbola federācija (FIFA) nosaukusi 36 galveno arbitru vārdus, kuri apkalpos 2018. gada pasaules čempionāta mačus Krievijā, vēsta R-Sport ar atsauci uz organizācijas preses dienestu.

Tiesnešu skaitā iekļuva arī krievs Sergejs Karasevs. Galvenajiem arbitriem būs 63 asistenti, krievu vidū mačos strādās Tihons Kalugins un Antons Averjanovs.

Футбольный мяч - Sputnik Latvija
Nosaukts Starkova atalgojums par darbu izlasē

Izņemot Karasevu, turnīra mačus apkalpos vēl 35 arbitri. No UEFA (Eiropas Futbola asociāciju savienības) piedalīsies Vācijas, Turcijas, Nīderlandes, Polijas, Spānijas, Serbijas, Itālijas, Slovēnijas un Francijas.

No Okeānijas Futbola konfederācija uz PČ 2018 brauks Jaunzēlandes un Taiti pārstāvji.

No Dienvidamerikas Futbola konfederācijas Krievijā ieradīsies arbitri no Čīles, Paragvajas, Urugvajas, Argentīnas, Brazīlijas un Kolumbijas.

No Āzijas Futbola konfederācijas turnīrā strādās arbitri no Saūda Arābijas, Irānas, Uzbekistānas, AAE, Japānas un Bahreinas.

No Āfrikas Futbola konfederācijas ieradīsies tiesneši no Alžīras, Senegālas, Gambijas, Ēģiptes, Zambijas un Etiopijas.

No Ziemeļamerikas un Centrālamerikas Futbola konfederācijas un Karību baseina valstīm PČ 2018 apmeklēs divi arbitri no ASV un pa vienam arbitram no Salvadoras, Kostarikas, Panamas un Meksikas.

Официальный талисман чемпионата мира по футболу 2018 волк Забивака - Sputnik Latvija
Lielbritānija aicinājusi sabiedrotos boikotēt pasaules čempionātu futbolā

Pirmo reizi 80 gadu laikā — kopš 1938. gada — PČ mačos nebūs arbitra no Lielbritānijas.

Kā vēsta R-Sport, viens britu tiesnesis — Marks Klatenburgs — bija paplašinātajā sarakstā, taču pērnā gada februārī viņš pabeidza darbu Anglijas Premjerlīgā un neiekļuva PČ 2018 tiesnešu fināla sarakstā. Anglijas Futbola asociācija palūdza FIFA aizstāt Klatenburgu ar citu britu arbitru, taču viņai atteica.

Pasaules čempionāts futbolā pirmo reizi notiks Krievijā no 14. jūnija līdz 15. jūlijam.    

Ziņu lente
0