NATO nosaukusi sadarbības atjaunošanas nosacījumus ar Krieviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПредседатель военного комитета НАТО Петр Павел
Председатель военного комитета НАТО Петр Павел - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Ziemeļatlantijas alianses militārās komitejas vadītāja sacītā, NATO ir ieinteresēta konstruktīva dialoga veidošanā ar Krieviju.

RĪGA, 31. marts – Sputnik. NATO un Krievija atjaunos kādreizējo sadarbību, kad Maskava "sāks rīkoties atbilstoši starptautiskajam tiesībām", paziņoja Ziemeļatlantijas alianses militārās komitejas vadītājs Petrs Pāvels, vēsta RIA Novosti.

"Mēs vēlamies izvairīties no konfrontācijas, taču nevar ignorēt to, kā Krievija pārkāpj starptautiskās normas. Nav iespējams atgriezties pie klasiskas sadarbības, kamēr Krievija nerīkosies atbilstoši starptautiskajām tiesībām," — citē militārās amatpersonas vārdus čehu izdevums Aktualne.

Pēc ģenerāļa sacītā, NATO ir ieinteresēta konstruktīva dialoga veidošanā ar Krieviju, taču situācija ir apgrūtināta sakarā ar bijušā GIP oficiera un britu spiega Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu. Taču Pāvels tieši neapsūdzēja Krieviju saindēšanā un pauda pārliecību, ka uzbrukumu sarīkojušie noziedznieki tiks atrasti.

Полицейское оцепление в Солсбери - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ja nu Krievija nav vainojama par uzbrukumu Solsberijā?

Taču ģenerāls atzīmēja, ka, neskatoties uz grūtībām attiecībās starp bloku un Maskavu, sakari vienalga tiek uzturēti. Tā, piemēram, pērnā gada septembrī Pāvels tikās ar Krievijas BS Ģenerālštāba priekšnieku armijas ģenerāli Valēriju Gerasimovu, kurš arī veic pārrunas ar NATO Apvienoto bruņoto spēku virspavēlnieku Kērtisu Skaparoti.

Ceturtajā martā tika saindēts Krievijas izlūkdienestu bijušais darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija.Londona apsūdzēja Maskavu par nervu paralītiskās vielas A234 pielietošanu. Krievija noliedza jebkādas apsūdzības sakarā ar Skripaļa lietu.

Ziņu lente
0