Kijeva publicējusi lēmumu par ekonomiskās sadarbības izbeigšanu ar Krieviju

© Sputnik / StringerФлаг Украины на здании Верховной рады в Киеве
Флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomiskās sadarbības programmu 2011.-2020. gadam starp Ukrainu un Krievijas Federāciju parakstīja abu valstu premjeri 2011. gada jūnijā.

RĪGA, 31. marts – Sputnik. Ukrainas valdības lēmums par ekonomiskās sadarbības programmas ar Krieviju darbības pārtraukšanu publicēts sestdien oficiālajā presē, vēsta RIA Novosti.

Ukrainas Ministru Kabinets 21. marta sēdē bez apspriešanas pieņēma lēmumu par 2011.-2020. gada ekonomiskās sadarbības programmas ar Krieviju darbības pārtraukšanu. Sestdien šī lēmuma teksts tika publicēts valdības oficiālajā avīzē "Urjadovij kurjer" ("Valdības kurjers").

Трубы для Северного потока - Sputnik Latvija
Viedoklis
Viltīgs plāns. Ukraina gatava nožņaugt "Ziemeļu straumi 2"

"Ukrainas Ministru Kabinets nosaka: izbeigt Ukrainas un Krievijas Federācijas ekonomiskās sadarbības programmas darbību 2011.-2020. gadam, kura tika noslēgta 2011. gada 7. jūnijā, Maskavā. Ārlietu ministrijai paziņot par Ukrainas Ministru Kabineta noteikto kārtību Krievijas Federācijas valdībai," — teikts rīkojumā.

Ekonomiskās sadarbības programmu 2011.-2020. gadam starp Ukrainu un Krievijas Federāciju parakstīja abu valstu premjeri 2011. gada jūnijā. Tā paredz, tostarp, brīvās tirdzniecības režīma un investīciju savstarpējās aizsardzības padziļināšanu, maksājumu un norēķinu operāciju integrētās sistēmas izveidošanu, abu valstu pilsoņu brīvas pārvietošanās nodrošināšanu.

Šīs programmas tekstā nekas nav teikts par tās darbības izbeigšanas vai kādas no pusēm atteikšanās no saistībām iespēju.

Programmā ir izklāstīts tikai tās īstenošanas uzraudzīšanas mehānisms, kā arī norādīts, ka programmā "drīkst veikt izmaiņas un papildinājumus, pēc abu pušu saskaņošanas".

Ziņu lente
0