Taxify pastāstīja, kā taksisti māna ārzemniekus lidostā "Rīga"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2017. gada septembrī piekļuve teritorijai pie lidostas "Rīga" ēkas tika atļauta visiem taksistiem.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Lēmums atļaut iebraukšanu Rīgas lidostas terminālī visām taksometru firmām iedragā Rīgas prestižu un rada haosu nozarē, ārzemnieki nereti cieš no krāpnieciskas rīcības, paziņoja Taxify pārstāvis Latvijā Juris Krūmiņš.

Pēc viņa sacītā, šobrīd jūtams kvalitātes standartu trūkums, kas kontrolētu taksometru darbu lidostas teritorijā, un tas noniecina nozares reputāciju kopumā, raksta Dienas Bizness.

Taksometrs - Sputnik Latvija
Taksometru vadītāji Rīgā pārkāpj pārvadājumu noteikumus

Viņš paskaidroja, ka atļauja visiem taksometriem iebraukt lidostā ļauj negodīgiem pārvadātājiem manipulēt ar skaitītāju un veikt citas krāpnieciskas darbības, ar kurām visbiežāk saskaras ārzemnieki, kuri ierodas Rīgā un cenšas nokļūt pilsētas centrā.

Pēc Krūmiņa domām, šī situācija apgrūtina pasažieru dzīvi, jo daži vadītāji nepiekrīt īsiem braucieniem no lidostas, jo par iebraukšanu stāvvietā pie izejas ir jāmaksā.

"Arī netīras automašīnas un nelaipni vadītāji nav nekāds retums," — noslēgumā pateica Taxify pārstāvis.

Atgādināsim, ka agrāk Starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā savus pakalpojumus varēja piedāvāt tikai tās taksometru kompānijas, kuras atbildēja noteiktām prasībām. Piemēram, to rīcībā bija ne mazāk par 50 vienādas krāsas automobiļiem ar GPS reģistratoriem, kuru datiem bija arī lidostas pieeja. Turklāt lidosta iekasēja 100 tūkstošus eiro gadā par ielaišanu savā teritorijā.

Taču 2013. gadā šo kārtību apstrīdēja tiesā. Taksometru uzņēmuma īpašnieks Valērijs Utjanskis pieprasīja piekļuvi lidostai, jo lidosta ir publiska, nevis privāta telpa. Tiesāšanās turpinājās ilgu laiku, rezultātā Augstākā tiesa piesprieda atvērt pieeju lidostai visiem taksometriem. Tiesas lēmums tika izpildīts tikai septembrī.

Pēc automātiskās barjeras demontāžas un caurlaižu sistēmas atcelšanas asi pieauga pasažieru sūdzību skaits par pakalpojumu kvalitāti un neadekvāti augstām cenām.

Ziņu lente
0