Vērienīgu militāro mācību gaidās Latvija iepērk bezpilota lidaparātus

CC0 / Robert Sullivan / RQ-4 "Global Hawk"Беспилотный летательный аппарат НАТО RQ-4 Global Hawk
Беспилотный летательный аппарат НАТО RQ-4 Global Hawk - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezpilota lidaparāti tiks izmantoti militārajās mācībās Namejs 2018, kuras notiks no 20. augusta līdz 2. septembrim visā Latvijas teritorijā.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija sākusi bezpilota lidaparātu iegādi, dronus paredzēts izmantot jau gaidāmajās militārās mācībās Namejs 2018, tiek ziņots Aizsardzības ministrijas portālā sargs.lv.

ASV kaujas tanks M1A2 Abrams starptautiskās mācībās Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Maijā un jūnijā Latvijā notiks vērienīgas NATO mācības

Bezpilota lidaparātu izmantošanu paredz Nacionālo bruņoto spēku novērošanas un atpazīšanas funkciju attīstības koncepcija, kura tika apstiprināta 2016. gadā, vēsta Latvijas Aizsardzības ministrija. Šobrīd veikti praktiskie soļi tās īstenošanā – uzsākta bezpilota lidaparātu iegāde, precizēja iestādē.

Aizsardzības ministrija neatklāj informāciju par to, kādas modifikācijas un pie kāda ražotāja tiek iegādāti droni armijas vajadzībām, taču atzīmēja, ka šis virziens tikšot attīstīts arī turpmāk.

Aizsardzības ministrijas iegādātie lidaparāti tiks izmantoti militāro mācību gaitā Namejs 2018, kas notiks no 20. augusta līdz 2. septembrim visā Latvijas teritorijā. Šobrīd tās ir vērienīgākās Latvijas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku organizētas mācības. Tajās piedalīsies ne vien Latvijas Republikas karavīri un zemessargi, bet arī sabiedroto spēki, kā arī rezervisti un IeM struktūru personāls.

Ziņu lente
0