"Putinovkas" nebūs: VVC aizstāvēs Latvijas ģeogrāfiju

CC BY 2.0 / John Lord / St Cuthbert's ChurchВитраж с картой Латвии
Витраж с картой Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš šī brīža visi ģeogrāfiskie nosaukumi Latvijā jāsaskaņo ar Valsts valodas centru, lai izvairītos no ideoloģiskām diversijām.

RĪGA, 28. marts — Sputnik. Ministru kabinets atbalstījis Tieslietu ministrijas ierosinājumu saskaņot ar Valsts valodas centru (VVC) visus jaunos ģeogrāfiskos objektus Latvijā, liecina informācija Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Šī likumprojekta mērķis – nodrošināt latviešu nācijas kultūras mantojuma saglabāšanos un veicināt īpašvārdu korektu lietojumu atbilstoši latviešu valodas normām un kultūrvēsturiskajām tradīcijām.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība) paskaidroja jaunieveduma praktisko nozīmi savā lapā Twitter.

"Ja kādai prokremliski orientētai vietvarai būs vēlēšanās kādu jauno ciematiņu nosaukt par Putinovku vai līdzīgā Latvijai svešā vārdā, tad šāda "pašdarbība" vairs nebūs iespējama," – raksta ministrs.

2013. gadā bijušajam Saeimas deputātam Aleksejam Holostovam piederošais uzņēmums "Vianets" sāka Babītes novadā attīstīt ekociematu tīklu "Blagodat". Viens no ciematiem tika nosaukts par Putinku, otrs – par Medvedevku, kā rezultātā VVC izteica savas pretenzijas.

Ziņu lente
0